שלום. אני נשואה שנים רבות ואם לשני ילדים בוגרים.לאחרונה התעוררו ביני לבין בעלי שוב בעיות.דיברנו על פרידה.יש לנו חשבון משותף.יש שם כמאה אלף שח,משכורתי הקטנה מופקדת לשם.בעלי נותן לי כל חודש כ-4000 שח לאוכל ודלק במזומן.מיסים משלם בנפרד.איני יודעת כמה מרויח.הוא עובד אצל אחיו.ידוע לי שיש לו כספים בצד.כעת הוא מאיים שאם ארצה להפרד,יקח הלוואה,גדולה דרך החשבון המשותף.אפילו כדי לקנות לעצמו רכב חדש ואז אם נאלץ למכור את הביית.לא ישאר לי הרבה כשנחזיר את ההלוואה.אין לנו משכנתא.האם אני יכולה לעשות משהו כדי שלא יסבך אותי?אם נפרד,אני בונה על הכסף שישאר לי ממחצית הביית כדי לקנות דירה קטנה לי ולילדים.זה ממש מדאיג אותי.תודה.
שלום דליה ,
ניתן לקבל במידת הצורך צומלגילוי מסמכים ורמת שכרו של בעלך , כל הכספים שנצברו בתקופת הנישואין את זכאית למחצית , במידה ובעלך יעשה מהלכים חד צדדיים הינך זכאית לדרוש כי יקח אחריות במידה ויגרור אותך להוצאות בכוונה תחילה .
עלייך לקחת יעוץ משפטי על ידי עורך דין משפחה שיסייע לך בהבנת המצב ואף נקיטת הליכים לשמירת זכויותייך ,
עורך דין מאיר אזוט
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
דליה
משפטית בעלך לא באמת יכול לעשות את מה שהוא אומר ולצאת מזה "חלק"....
אם אכן ינסה לקחת לבדו הלוואה ולקנות רכב אז לא רק שהרכב שייך במחציתו גם לך, ניתן יהיה דרך בית המשפט למכור את הרכב ולהשיב את ההלוואה.
לי נראה ,שבעלך לא באמת רוצה להיפרד ממך והוא פשוט מפחיד אותך ומנצל את התלות שלך בו.
יש לך הרבה מה לעשות אך את צריכה להיות אמיצה.
כך למשל, את יכלוה מחר למשוך את כל המאה אלף ש"ח לחשבון חדש שתפתחי לך או על שם אימא שלך או מי מבני משפחתך ,עליו את סומכת לחלוטין, וכך כבר לדאוג לכסף הנזיל .
אח"כ אם תרצי תוכלי להגיש תביעה לפירוק שיתוף ולחלק את הדירה שלכם לשניכם....ועוד ועוד פעולות .השאלה עד כמה את רוצה בזה...
חג שמח
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
מיכל שלום,תודה על תגובתך.זה נותן תקווה שאני לא חסרת אונים כמו שהוא מנסה לגרום לי לחשוב.הוא עובד אצל אחיו ואפילו מספר וצוחק על איך הם עושים מהלכים להעלים ממני כספים.לפעמים יש לו תקופות של רצון וב ונתינה.משהו נפשי.אבל הילדים גדלו ולי נמאס.ללא ידיעתו פתחתי חשבון ואני מפקידה את משכורתי שם.ממנה אני מפקידה בחשבון המשותף.וכך משאירה לי קצת דמי כיס שהוא מסרב להשאיר לי.אשקול לעשות מהלכים כפי שהצעת.אכן נדרש אומץ.שוב,תודה לך.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר