שלום רב.אנחנו זוג נשוי 20 שנה. אני רוצה להתגרש כבר כמה שנים ובעלי מסרב בטענה שהוא אוהב אותי. מה אוכל לעשות?
ראשית , מומלץ שתיפני ליועצת זוגית שתחווה סיעה מקצועית לאחר שיחות עימך ועם בעלך והיכולת לשיקום מערכת הנישואין .
את תמיד יכולה לפנות בתביעת גירושין לבית הדין הרבני שגם שם תופני ליועצת נישואין שתחווה את דעתה .
כמו כן , רצוי שתיעזרי בעורך דין הבקיא בדיני משפחה לפגישת יעוץ .
עורך דין מאיר אזוט
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
אורנה
יחסית זה פשוט להתגרש פיזית ובעקבות ההפרדה הפיזית אני מאמינה שתבוא גם הפרדה הלכתית.דהינו, גט.
אסביר:מגישים ץביעה לפירוק שיתוף בנכסים שמשמעותה חלוקת כל הרכוש המשותף שצברתם במהלך ה - 20 שנה.
לאחר ההפרדה , כבר לא תגורו יחד ,לא תנהלו משק בית משותף ולא חשבון משותף וכל אחד ייצא עם חלקו בצבירה של שנות הנישואין.
לאחר שזה יקרה וכל אחד יהיה בבית משלו , אני מניחה שהגט כבר יבוא מעצמו.
חג שמח
עוה"ד מיכל זלינגר
עשינו הסכם ממון לפני כשנה לצורך קבלת משכנתא על שמי כי לבעלי יש איחוד תיקים וחובות. הבעיה היא שהוא לא רוצה לעזוב את הבית גם אם נמכור אותו. השאלה אם יש אפשרות חוקית לגרום לו לעזוב או שעלי לעזוב בעצמי?
אורנה
ברגע שהדירה תימכר בהואת בית המשפט לא תהיה לבעלך ברירה ויפנו אותו בטוב או ברע....
עוה"ד מיכל זלינגר
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר