שלום רב. אני ובעלי החלטנו להתגרש. יש לנו בן משותף בן 9חודשים. האב עובדכל יום עד 6 בערב במקרה הטוב. לפעמים 7-8 בערב. עד עכשיו הוא לא היה שותפי בגידול הילד. כל טיפולו היה עליי. ואם הייתי מבקשת עזרה היה קורא לאמא שלו. גם אם הייתי צריכה לצאת ללימודים או משהו אחר, הוא אף פעם לאנשאר לשמור עליו. או שזו אמו או אחותו או שזו אמא שלי עם הילד. מכך נובע שרק לאחרונה שהוא הבין שאני לא רוצה לחיות איתו, התחיל להתעניין בילד, אם זה להחליף טיטול או לקום בלילה להכין מטרנה וכד'.
בדיון על חזקת הילד אני רוצה חזקה מלאה שלי שישן כל השבוע אצלי עד שהילד יהיה עצמאי יות(יאכל לבד,ללא טיטולים וכד') אך לתת לאביב זכות מלאה לבוא לבקר אותו מתי שרק ירצה. וגם אם זה לקחת אותו לשבת מהבוקר עד הערב.
מה הסיכוי שלי להשיג זאת? תודה מראש.
ראשית , לילד חשוב ביותר דמות אבהית וחשובה שבעתיים בגיל הרך , נסי להגיע להבנות על בסיס היכולות שלו בשל עבודתו וכן לגבי הסדרי הראיה וחדר מתאים לילד , את אמורה לבחון את התנהגות האב לאורך זמן ומכאן תשליכי על העתיד תוך בחינה אישית שלך לגבי ההתנהלות ...
סביר להניח שאת תקבלי משמורת מלאה על הקטין עם הסדרי ראיה ראויים על פי יכולתו ורצונו של האב .
עורך דין מאיר אזוט
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
אלמונית, שלום.
סביר להניח כי אכן המשמורת על בנך הקטין תיוותר ביידיך, אולם, משאלתך נראה לי כי הדבר שמטריד אותך לא פחות היא השאלה האם בעלך אכן מסוגל לשהות עם הקטין משך שעות רצופות (להאכיל אותו, להחליף לו טיטולים, וכו')וכמובן, אף לשהות עמו לילה שלם. משכך, תוכלי לבקש מבית המשפט כי בכפוף לבחינת הסדרי הראיה עם הקטין פקידת סעד תכנס לעובי הקורה ותבחן את הפגישות של האב עם הקטין ובהתאם לכך תגיש תסקיר ובו המלצותיה באשר למתכונת המפגשים /לינה אופציונלית.
את, כמובן, תוכלי להיות "שקטה" יותר כשצד ג' יבדוק את המפגשים. מדובר בכלי לגיטימי אשר מצוי בידי בית המשפט כשעולה שאלה שכזו.
בברכה
עו"ד רוקח יפית
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר