שלום. נמצא בהליך גירושין מר ואכזר. ביני ובין פרודתי ויכוח באשר לסכום של שלוש מאות אלף שח שהיא טוענת כי מדובר במתנה מהוריי ואני טוען כי זוהי הלוואה. אין לי הסכם בכתב להלוואה עם הוריי, אך החזרנו להם כבר 100000 מסכום זה (סכום זה אישתי אומרת שהיה הלוואה ולא יתר המאתיים). מה עושים? האם דירתנו תחולק חצי חצי למרות הכל? שמעתי שיש אפשרות לחלק דירה לפי ראות בית המשפט, בהתאם לסעיף 8 ב' של חוק יחסי הממון. השאלה אם בתי משפט אכן מיישמים חוק זה או מחלקים חצי חצי?
תודה
ידידיה
עם כל הכבוד קצת קשה לתת מענה על תיק מר אכזר שסביר להניח שמתנהל מזה זמן בערכאות....
ראשית, על הורייך לתבוע השבת הלוואה ממך וממנה!!!
אז יתחילו חקירות והבאת ראיות לבדיקת טענת מי מהצדדים.
אם הוריך לא תבעו מה המעמד שלך?! הרי אם היא חייבת היא חייבת להם ולא לך.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
היכן אם בכלל אני יכול למצוא פסקי דין העוסקים בכך שעל הורי לתבוע אותנו תביעה נפרדת?
כשם שאתה רוצה להתגרש, אתה תובע את אשתך. כך הוא כאשר הוריך טוענים כי הם נתנו לכם הלוואה שלא הוחזרה, אתם הופכים להיות בעלי הדין היריבים והוריך, צריכים לתבוע אתכם.
שנה טובה,
אין זה עניין של פסיקה אלא עובדות - אתם חייבים להוריך לכן, החוב שלה הוא כלפיי הוריך ולא כלפיך.
זה עניין של "שכל ישר".
עוה"ד מיכל זלינגר
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר