שלום רב,
אני בת 34, בן זוגי חי בחו"ל (תושב ואזרח מדינה זרה, הודי לא ישראלי), הריתי ממנו באופן לא מתוכנן ואני רוצה לשמור את הילד.. עדין לא החלטתי אם אני רוצה לעבור לחיות עימו במדינתו (זהו רצונו) כאשר הפחד העיקרי שלי הוא שבמידה וארצה לחזור ארצה- לא אוכל מבחינה משפטית שכן יש לנו ילד משותף שאביו רוצה אותו לידו.. אנחנו איננו נשואים ומכיוון שעסקיו של בן זוגי בחול- אינני רואה אפשרות שהוא יעבור לחיות בארץ..בישראל קל לי להתפרנס ומשפחתי הגדולה כאן- בחו"ל אינני יודעת מה יכולותי לעמוד על 2 רגליי בזכות עצמי ואני חוששת שאם אעבור לשם והקשר שלנו יגמר (תחת נישואים או ללא נישואים) אני אשאר "תקועה" במדינה זרה, עם שפה זרה רחוק ממשפחתי וקושי להתפתח מבחינת קריירה..
מה הייתם ממליצים לי לעשות מבחינה משפטית?
האם זכותי במצב הנוכחי לבחור להישאר בישראל ולגדל את ילדי כאן?
תודה,
עדנה
עדנה שלום,
אם הרית וילדת בישראל, חוקי המדינה חלים עלייך ועל הילד. זאת אומרת שאם תתבעי את האבא בגין מזונות את תוכלי לעקב את יציאתו מן הארץ לשם כך.
במקרה שאת מחליטה לעזוב לארץ אחרת עם הילד, לאחר פרק זמן מסויים מעבר לפרק זמן שנחשב ביקור או טיול, יהפוך המקום למרכז חייו של הילד שאז עפ"י טובתו ובהתאם לאמנת האג מן הראוי שהילד ישאר ויגדל באותו המקום למען יציבותו ובטחונו.
ולכן עלינו לבדוק מה החוק אומר באותה מדינה אליה את מחליטה לעבור עם הילד, והאם אותה מדינה חתומה על אמנת האג המטפלת בסוגיית המעבר של ילדים להורים פרודים ממדינה למדינה. עד כמה שידוע לי, הודו אינה צד לאמנת האג.
בהצלחה,
יואב תם, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
עדנה שלום,
ראשית, הייתי רוצה לדעת לאיזו מדינה את אמורה לעבור אם בכלל תחליטי לעבור?
שנית, בכל מקרה טרם הלידה לא הייתי עוברת. ולאחר הלידה הייתי עורכת הסכם ביניכם בו אתם מעגנים את סוגיית המשמורת של הילד , מרכז חייו ושאר הסוגיות הקשורות לגידולו.
רק לאחר אישור ההסכם בבימ"ש וקבלת תוקף של פסק דין הייתי שוקלת מעבר למדינה זרה, בהנחה שהיא מדינה החתומה על אכיפת פסקי חוץ.
מיכל
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
למרות ואולי בגלל שכוונתך לעבור ולתגורר בהודו אשר אינה חתומה על אמנת האג, בכל מקרה עדנה הייתי ממליץ לך לעשות הסכם עם האב אצל עו"ד הסכם שיאגד בתוכו את כל זכיות הילד ויקבע חד משמעית כי סמכות השיפוט לעולם תהיה בישראל ועפ"י החוק הישראלי.
בברכה,
יואב תם, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר