היי , שמי אורלי ואני בת 46. מעוניינת להתגרש "יפה" . האם אני ובעלי יכולים לכתוב הסכם גירושין בעצמנו ולהגישו לבית משפט לענייני משפחה בעצמנו? הילדים שלי גדולים כבר כך שישנו רק עניין הרכוש כולל דירה וקצת כסף בבנק . האם לשם כך אנו צריכים עו"ד? אי לכך , אף פעם לא ראיתי הסכם כזה כך שאני לא ממש יודעת מה צריך לכתוב. האם הוא יכול להיות כתוב בשפתי או בשפה מקצועית יותר?
תודה רבה
הסכמות זה דבר מבורך, אשר חוסך הרבה כסף ובעיקר כאב גדול.
יחד עם זאת, אני לא בטוחה שיש לך את הכלים המשפטיים להבין את ההשלכות להסכמות בינכם, ויתכן ומגיע למי מהצדדים זכויות נוספות אשר לא ידעתם עליהם קודם.
אז לפני שתעשי צעד פזיז, לכי לפגישת ייעוץ, תסבירי לעו"ד מהן ההסכמות עליהם הגעתם, תקבלי ייעוץ פרטני אשר יבטיח אותך ו/או לא יגרום לך לעשות צעדים שאת עלולה להצטער עליהם.
בהצלחה.
אורנה אלבז גולדנברג, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
אורלי היי
כן, בטח שיש כזה דבר להתגרשיפה ולהישאר חברים. הרי יש ילדים משותפים, יהיו נכדים , יהיו שמחות וכו'.
ניתן ללכת להליך הנקרא "גישור" - עו"ד אחד שעוזר לשניכם להביא את ההסכמות שלכם לביטוי משפטי ובהתאם לחוק המקובל במדינת ישראל.
לא הייתי ממליצה לזלזל או "לחסוך" בעלות מסמך כל כך חשוב, שאמור לסיים פרק חיים נכבד ולעשותו לבד - כאשר אינך מכירה את החוק והפסיקה המקובלים.
גשי לעו"ד מתחום דיני המשפחה ותני לו לעזור לכם.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
הי מיכל.
מדוע שעו"ד המנסח להם את הסכם הגירושין, לא ינסח הסכמות העומדות בסתירה לפסיקה המקובלת? מדוע שבית המשפט לא יכבד את צרכיהם ורצונם, כל עוד אינם פוגעים בטובת הילדים?
דוגמא: ההורים רוצים להסכים שהאישה, בהיותה מרוויחה יפה מאד, תכלכל את הילדים (בניגוד לפסיקה המקובלת הרואה באב אחראי כמעט בלעדי לכלכלתם, ללא קשר ליכולות הצדדים).
תודה!
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר