ביתאחדותי הדין הרבני קיבל החלטה במעמד צד אחד על ביטול הסדרי ראיה עם ילדיי ....למרות שההסכם אושר על ידו.כמו כן בהסכם רשום שאני מתחייב לשמור שבת כשהילדים אצלי בשבתות.אני מרגיש שכופים עליי לקיים מצוות משהו שלא נוח לי איתו...האם יש אפשרות כבר בשלב זה לפנות לבית משפט בעניין הסדרי הראיה?
במידה וכבר התגרשת , אכיפת ההסכם לרבות הבהרות אמורים להיות מוגשים לבית המשפט לענייני משפחה ולפיכך עליך להגיש בקשה מתאימה לבית המשפט .
כל זאת בתקווה שלא הסמכתם את בית הדין לדון אך ורק אצלו .
עורך דין מאיר אזוט
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
אכן התגרשנו לפני פחות משנה...אמנם בהסכם לא הסמכנו את בית הדין לדון בכל העניינים....אבל בפרוטוקול של בית הדין ביום הגירושין שאלו הדיינים האם אנו מסכימים שבית הדין ידון בעניינים גם לאחר הגירושין שנינו שתקנו...כידוע שתיקה כהודעה...האם גם זה נחשב כהסמכה?במידה ובכל זאת אחליט כן לנסות את מזלי בבית הדין זה אומר שלעולם לא אוכל לפנות לבית משפט לענייני משפחה?
הסמכות לאכיפת הסכם גירושין הגם שאושר על ידי בית הדין הרבני הינו לבית המשפט לענייני משפחה .
בית הדין הרבני מודע לכך ולכן גם שאל אתכם האם הנכם מעוניינים להסמיך אותו בהסכמה גם לאחר מתן הגט .
לשאלתך , מבלי לקרוא בקפידה את פרוטוקול הדיון ברבני ולהתעמק במקרה הפרטי שלך , כעו״ד לדיני משפחה וגירושין , הייתי מגיש בקשה מתאימה לבית המשפט לענייני משפחה .
עו״ד מאיר אזוט
מאיר שלום
תודה על המידע נתת לי תקווה...
כשאתה אומר בקשה מתאימה למה אתה מתכוון?האם אני צריך להגיש תביעה של החזקת ילדים הסדרי ראיה?
ולשאלתם הקודמת במידה ובכל זאת אני פונה לבית הדין האם לעולם לא אוכל לגשת לבית משפט?
מאיר שלום
ראשית תודה רבה על המידע...באיזשהו מקום זה נותן לי תקווה.
כשאתה אומר להגיש בקשה מתאימה לבית המשפט האם אתה מתכוון לתביעת החזקת ילדים הסדרי ראייה?או שיש משהו אחר שאני לא מודע אליו?
שנית לגבי שאלתי הקודמת אם בכל זאת אפנה לבית הדין הרבני כתגובה לטענות האישה אם עצם הפניה לבית הדין חוסמת לי בהמשך את הדרך להגיע לבית משפט?
שלום עיליי
עליך להגיש תביעת משמורת /הסדרי ראייה ואכיפת הסכם הגירושין ,
יש להגיש כאמור את הבקשה לבית המשפט ולקבל ממנו סמכות עניינית ...
אתה חייב עו״ד המתמחה בדיני משפחה וגירושין על מנת לבצע את המהלכים הטקטיים אחרת אתה עלול לקבל את סמכות בית הדין ...
עורך דין מאיר אזוט
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר