כתבו לי במענה לשאלתי כאן שלא ניתן לאשר הסכם הורות משותפת לפני הלידה בבית משפט לדיני משפחה (חוזה שכמובן ייכנס לתוקף רק אחרי הלידה ויהיה מחייב רק אז, אבל מפאת הלחץ שאחרי הלידה, מפחדים לחכות ומעדיפים לא לדחות). ואולם אחת הגולשות כאן כתבה שאת שלהם אישרו לפני הלידה. כך שאני מבינה שזה כן אפשרי, או לפחות לא בלתי אפשרי באופן גורף.
1. מה בכל זאת צריך להתקיים ומה יכול לעזור כדי שיאשרו חוזה בבית משפט בחודש מתקדם, לפני הלידה?
2. במידה לא מסתייע - וזה האם חתימה של עורך דין על החוזה יכולה "לחזק" אותו ולתת לו תוקף יותר מאשר חוזה שחתום רק בינינו? (הוא כן נוסח בניסוח משפטי ע"י מרכז הורות אחרות, השאלה היא האם חתימת עו"ד זה יותר טוב מכלום, או ממש לא משנה כאן)
תודה רבה
צופי
חוזרת על כך לא ניתן לאשר את ההסכם טרם הגיע הילד לעולם.
הגולשת האחרת אולי היו בהסכם ע דנושאים ממוניים מלבד סוגיית הילד ולכן, אושר חלקי.
חתימת עו"ד אין לה שום כוח.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
תודה על התשובה בעניין הסכם הורות משותפת. בכל זאת אולי יש אופציה להבטיח את זכויותיי וזכויות הילד העתידי, ולו גם באופן חלקי?
אפרט מה הבעיה: אני בהריון מתקדם, יש לנו הסכם הורות משותפת לפני חתימה. אני רוצה להבטיח את עצמי ככל האפשר. הבעיה היא שמה שהחוק קובע לפי דבריך שם את החותמים במצב בלתי אפשרי: מצד אחד, הסכם הורות משותפת אפשר לאשר בבית משפט רק אחרי הולדת הילד. מצד שני, כשאני בהריון ורוצה להבטיח את זכויות הילד אחרי שיוולד בע"ה , איני יכולה לעשות דבר, מסתבר... מה החוק נותן לי כדי שאוכל להגן על עצמי עד הרגע בו החוזה חתום?
שהרי לפי דבריך, במקרה של איזשהו עיכוב או אפילו במקרה קיצוני עיכוב יזום ודחיינות יזומה מצד האב לקחת את החוזה לבית משפט, או אפילו קושי טכני לעשות זאת כמה חודשים כשהתינוק נולד - האב יכול פשוט לא לשלם חודש חודשיים, ואין מה לעשות נגד זה. האמנם אין שום דרך לאכוף את זה?
1. איך אני והילד מוגנים מפני מצב זה?
2. האם העובדה שנחתום בפני עו"ד על החוזה יכולה לעזור ולו חלקית?
3. האם אפשר להגיש תביעת מזונות, ולא לאכוף בהוצאה לפועל, אלא רק להגיש תביעה על בסיס הסכם כזה שאין לו תוקף של פסק דין/או על בסיס עצם העובדה (הלא מוכחשת) שאדם זה הוא האב של הילד?
4. ראיתי בחוזים מסוימים שכתוב "גם אם מסיבה כלשהי לא נלקח החוזה לבית המשפט יהיה להסכם זה תוקף של פסק דין". זה בכלל סעיף עם שיניים או שזה כמו לכתוב על קרח? המון תודה. ענת
המון תודה על העזרה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר