שלום, אשמח לתשובתכם המקצועית.
עברתי תהליך של כשנה גרושין מגרושתי. ברשותנו דירה משותפת .
ערך הדירה 600 אלף ש"ח, כשהחוב שלנו לבנק הינו 400 , גרושתי רוצה לרכוש את הדירה ולתת לי את הכסף הנותר .
בפסק הדין פסק השופט על חלוקת רכוש חצי/חצי וכן הפיצויים שלנו.
שאלתי:
אני עבדתי במשך השנים בעבודות שונות, פדיתי את הפיצויים ונותר לי סך 20,000 ש"ח במבטחים (מהעבודה האחרונה בלבד).
גרושתי עובדת בחברה 1 20 שנה, מעולם לא נגעה בכספי הפיצויים, יש ברשותה ביטוח מנהלים וקרן השתלמות שלא פדתה בתקופת נישואיינו.
ע"פ צו השופט יש חלוקה חצי/חצי בכל (חובות וזכויות),
ע"פ בית המשפט ימונה אקטואר.
אך מה, עו"ד של גרושתי טוען שאין חובה להעביר לי כסף עם מכירת הדירה, אלא שעליי להמתין עד תום התקופה (20 שנה) והגרושה מנהלת איתי משא ומתן וטוענת שאם אני רוצה את הכסף, עליי להתפשר על מחציתו. האם הגיוני?
למי עליי לפנות?
שוב לבית הדין ולשלם לייצוג בנושא?
מי יכול להבטיח לי שאחייה עוד 20 שנה? מי יכול לערוב לכך שהיא תוכל להעביר לי את הסכום בעוד 20 שנה? האם אני נתון לחסדיה - ולאבד מחצית מהסכום?
האם יש חוק כלשהו בנושא? האם צריך לדבר עם האקטואר ולברר ?
אני חסר ניסיון ועובד עיצות.
אני בזבזתי לטובת הבית והחובות את הכספים שקיבלתי מעבודותיי הקודמות וכשמגיע רגע האמת אני מופסד ובגדול?
אשמח להכוונה בנושא.
יש לי הרגשה שהעו"ד שלה הולך "למצוץ לי את הדם" !
מאיר מהדרום
שלום למאיר מהדרום ,
אכן ,יש למנות אקטואר שהינו רו"ח שמבצע את התיחשוב הכולל עם כל הערכים של כספי הפנסיה ,קופ"ג וכו' ...
אתה זכאי לקבל זאת כמקשה אחת או לפי ערכים עתידיים ...
חוות דעת של אקטואר עם כל הנתונים הכספיים מקבל משנה תוקף ע"י הפיכתו לפסק דין על ידי בית משפט כך שזה פסק דין לכל דבר ועניין וניתן לאכיפה בבית משפט .
רצוי להגיע להבנות עם הצד השני אם רוצים לקבל את סכום הכסף מראש .
עו"ד מאיר אזוט
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר