האם קניית דירה ללא משכנתא ע"י האישה לאחר הגירושין יכולה להביא להפחתת או ביטול סעיף המדור מתשלום המזונות כיוון שכבר אין הוצאה על שכירות?
לצורך הפחתת מזונות צריך שינוי נסיבות מהותי .
רכישת דירה ע"י הצד השני לא מהווה שינוי נסיבות מהותי ובית המשפט לא יאשר זאת
עו"ד מאיר אזוט
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
אבל סעיף המדור לפי הבנתי הוא השתתפות של 40% בגובה שכר הדירה (במקרה שלי של 2 ילדים) וכרגע אין הוצאה של שכר דירה אז מדוע אני נדרש לשלם מדור?
מדור לשני ילדים אכן עומד על 40% , אין קשר לרכישת הדירה ע"י גרושתך בכל מצב אתה אמור לשלם את הוצאות המדור בנוסף למזונות גם אם היא רכשה/קיבלה /זכתה בדירה .
עו"ד מאיר אזוט
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
מאיר ראשית תודה על התשובות המהירות,
עשיתי חיפוש באתר שלכם על נושא המדור ונתקלתי בשאלות דומות לשלי והתשובות של עו"ד מיכל זלינגר ועו"ד אורנה אלבז היו שונות משלך.
לדעתן אם לאישה אין תשלום שכר-דירה או משכנתא אזי הבעל לא חייב במדור.
שאלתי, האם אין חוקים ברורים בעניין זה? האם זה נתון לשיקול דעתו של השופט?
תודה מראש,
אייל
אייל ,
הוצאות מדור נפסקות מעבר לדמי המזונות 30% לילד אחד ,40% לשני ילדים , אם האישה קנתה דירה ללא משכנתא בוודאות זה לא אומר שלילדים לא מגיע הוצאות מדור שמהווים את הוצאות המדור היחסיות .
לא ידוע לי על היעדר תשלום דמי מדור ,לבית המשפט אכן יש סמכות לגבי כל סוגיה וסוגיה להחליט אחרת ע"פ פרטי המקרה .
עו"ד מאיר אזוט
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר