הסכם הורות משותפת בין גבר ואישה ללא מערכת יחסים או משק בית משותף להבאת ילד לאויר העולם, הוסכם בהסכם שאושר ע"י בימ"ש ששבוע אחד הילד יהיה אצל האב בימים: א' ג' ה' ושבוע שני: ב' ה' ושישי שבת. לאחר 5 חודשים האב הסכים לוותר על היום הנוסף והסדרי הראיה שסוכמו עליהם (ללא שינוי כתוב אלא בעל פה) שהילד יהיה אצל האב בימים: ב' ה' וכל שבוע שני.
ועכשיו בגלל שאמא לא רוצה להביא עימו ילד נוסף כי אין לה יכולת כלכלית האב החליט אחרי שנה ושבעה חודשים שהוא רוצה לחזור למה שכתוב בחוזה מבחינת הסדרי הראיה,
האם הוא יכול לחזור בו אחרי תקופה כל כך ארוכה של מצב קיים סתם כך, כי פשוט בא לו והוא מנסה להפעיל לחץ??
מה עושים האם צריך לתת לו את הילד או לא לוותר??
הסכם בע"פ ,הינו הסכם לכל דבר ועניין בנושא הסדרי הראיה , כמובן שעדיף היה לעגן זאת בהסכם בכתב ,אך ניתן להוכיח לאור הזמן שחלף כי היתה הסכמה הדדית בע"פ לגבי שינוי הסדרי הראיה .
לפיכך ,אני ממליץ לך באם הינך רוצה להשאיר את המצב הקיים להגיש בקשה מתאימה בנושא משמורת לבית המשפט לענייני משפחה , לנמק מדוע האב רוצה לשנות שוב ( שיקולים זרים ) , ולבקש דיון במעמד הצדדים וכך תוכלי להמשיך את הסדרי הראיה כפי שקבעתם בע"פ .
עו"ד מאיר אזוט
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר