אני משתכרת כ 2990 שח לעומת בעלי כ15000 שח נטו יש לי מדור וכן גם לו לאחר גירושין וכמו כן לנו 2 ילדים בני 13 ו14 האם מלבד מזונות שאיני יודעת כמה ניתן יהיה לקבל שזו שאלה ראשונה האם אני יכולה לבקש גם מזונות לאחר גירושין כי קיים קושי של מחיה ואיני יכולה להחליף את מקום עבודתי עקב הגיל 48 ועקב שאני קבוע במקום עבודתי אודה מאוד לקבל תשובה מהירה
היי רונית,
אני מקווה שהאנפורמציה אינה מבלבלת אותך מאחר שהכוונה היא להרגיע ולא חלילה ההיפך.
האב חייב במזונות אישה רק עד למועד הגירושין ורק אם היא אינה משתכרת דיי צורכה.
האב חייב במזונות ילדיו חובה אבסולוטית עד הגיעם לגיל 15 ומגיל זה חייב במזונותיהם מדין צדקה שזה אומר שעל מותרות על האישה להשתתף גם.
בהגיע הילד לגיל 18/גיוס יופחתו מזונותיו לכדי 1/3 עד לסיום שירותו.
כמו כן האב חייב במדור ילדיו שזה אומר - מגורים - לילד אחד 30% דמי שכירות, 2 ילדים 40% 3 ילדים ואילך 50% מדמי השכירות החודשית.
אני חושש שבהחלט עלייך להתייעץ עם עו"ד ולקבל את מלוא האנפורמציה בצורה מרוכזת ועניינית.
מכל מקום בהצלחה,
עו"ד יואב תם
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
רונית, אני חושבת שהתשובה של עו"ד תם הייתה מאוד נקודתית לשאלתך בלבד...ולא די בה. כאשר מפרקים מסגרת משפחתית לא עולה רק שאלה של מזונות אלא גם שאלה של איזון זכויות , חסכונות ורכוש שנצבר לאורך חיי הנישואין. אני לא הייתי ממליצה לך להתגרש מבלי להגיע להסדר רכושי ראוי , שיעזור לך בעתיד לרבות מוניטין אישי של בעלך. אם בעלך מרוויח כל כך יפה סימן שיש לו משרה בכירה המלווה בתנאים סוציאליים מעניינים וראויים - את בהחלט צריכה לקבל ייעוץ מעמיק תוך בניית אסטרטגיה אישית עבורך!!
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר