האם האופציה של ערבים בחוזה הורות משותפת, ערבים במקרה של אי תשלום במועד החודשי לחשבון משותף, היא אופציה מקובלת בחוזים כעין אלה? הייתי שמחה לדעת - האם אתם ממליצים?
(אנו לפני חתימה על חוזה כזה, ובנוסח של חוזה שראיתי אצל מכרה יש סעיף כזה:
אני מודה שאישית הניסוח נראה לי קצת לא ברור אבל אולי אתם כעו"דים יכולים להבין למה הכוונה)
"אנו מתחייבים הדדית שלא לחרוג מהסכם זה ומצהירים שנעשה את המרב כדי להבטיח שנוכל לעמוד בו.
כל אחד מאתנו ייקבע ערב אשר יתחייב כי במקרה של תביעה אישית או בשם הילד למזונות מההורה האחר בנוסף ובניגוד לאמור בהסכם , יפצה את ההורה הנתבע.
סכום הפיצוי יהיה בגובה הסכום שייפסק לחובתו של הנתבע מעבר לקבוע בהסכם זה.
ערב עבור האם : _____________ חתימה : ______________
ערב עבור האב: _____________ חתימה : ______________
כיום בתי המשפט אינם מאשרים סעיפי שיפוי.
יחד עם זאת עם חותמים על הסכם נפרד של התחייבות עצמית של צד ג' לתשלום מזונות עקב אי פרעון, לזה יש סיכוי שביהמ"ש יאשר.
ההתחייבות צריכה להיות עצמאית ובלתי תלויה בהסכם בין הצדדים.
העובדה שאת מנסה להיכנס לנעליו של עו"ד ולנסות להבין "משפטים" לצורך כך רק עשוי לפגוע בך בעתיד.
עדיף לשלם לעו"ד בקיא ומנוסה ולצאת עם הסכם יציב ואחראי.
הסכם רע רק יהיה לך "מאוד יקר" בעתיד.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
תודה על התשובה.
לשאוף להבין מה הסעיף אומר, זה דבר בסיסי כשחותמים על חוזה, לא?
הרי אם החוזה כתוב בשפה של משפטנים ואלה שחותמים עליו רואים זאת כ"סינית" ולא מבינים מה נאמר בו, זו לא סיטואציה רצויה במיוחד להצלחת ההסכם.
זה לא חלילה במקום ייעוץ אלא רק כניסיון להבין יותר לפני הייעוץ
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר