לבעלי יש ילדה בת 4 אשר נולדה לפני נישואיו. יש לציין כי לא היה איתה ועם אימה בקשר בכלל.
לאחרונה הוגשה נגדו תביעת אבהות כולל תביעה להסדרי ראיה. ברצוני לציין כי הוא מעוניין לחדש את הקשר עם הילדה ואף כבר נעשתה בדיקת רקמות שאישרה את אבהותו, כמו כן נפגש עם הילדה ואימה כבר מס' פעמים וממשיך להיפגש באופן קבוע.
הילדה גרה בדרום הרחוק מאוד ואנו במרכז הארץ.
לנו יש ביחד 2 ילדים משותפים וחיים חיי משפחה מאושרים מאוד ואני מסכימה עם החלטתו בעניין ואף תומכת בה.
אנו אמורים לנסח הסכם לאישור בית המשפט, השאלה שלי:
מה מקובל להסכים בהסדרי הראיה כאשר המצב הוא כזה? (גרים במרחק רב מאוד), האם צריך לרשום בהסכם שלאחר כמה מפגשים עם האב הילדה תתחיל להיפגש עם משפחתו (ללא נוכחות האם) למפגשים יומיים ולאחר מכן לסופי שבוע (או שזה מובן מאליו ואין צורך להזכיר זאת בהסכם),
יש לציין שהאם אינה רוצה מזונות למרות שלפי בירור בעלי מחויב לכך , ולכן שאלתי מה הם דמי המזונות המינימליים שקבועים היום בחוק?
אשמח לתשובתכם ולטיפים בנושא מכיוון שאנו כבר חייבים לנסח הסכם לאישור בית המשפט.
תודה מראש
מורן
ראשית, אני חייבת לציין שאני ממליצה בחום לא לעשות הסכם לבד ללא ייעוץ בעו"ד ואולי אפילו שעו"ד , בתחום זה, ינסח את ההסכם.
זה יותר מדי חשוב מכדי לנהוג בהסכם כלאחר יד.
לגבי הסדרי הראייה , צריך לרשום הכול ולעשותאת ההסדריים הדרגתיים, בתחילה למשל, פעם בשבוע , וגם האם יכולה לעשות את מחצית הדרך, ובחלוף השבועות ניתן להגביר את הסדרי הראייה.
מינימום מזונות לילד לא5 כולל מדור 1250 ש"ח לחודש.
מיכל
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר