האם אפשר לאשר את הסכם ההורות משותפת בבית משפט לדיני משפחה כשיש הריון, כלומר לפני שהתינוק נולד או שצריך רק אחרי הולדתו?
האם אפשר לעשות זאת בעת הפגרה?
מה הפרוצדורה?
מלא תודה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
תודה על התשובה, אך היא קצת מדאיגה... אז אם כך מה בכל זאת מגן בינתיים על זכויות הילד עד שההסכם נחתם? איזה תוקף משפטי יש לחוזה ללא אישור ביהמ"ש, אם זה רק בין שני ההורים? (הרי זה לא כ"כ פשוט לביצוע שהאמא והאבא בלי התינוק יוכלו להתייצב בבית המשפט כמה ימים (או אפילו שבועות) לאחר הולדת התינוק? מה עושים בכל זאת?
על מי את רוצה להגן - הרי הילד עוד לא נולד?!
מצד ביהמ"ש תחתמו על ההסכם בחדר הלידה לאחר שהילד יוולד.
קודם לכן, את רוצה סעד על משהו שעוד לא נולד?!
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
אני לא רוצה סעד, אלא שאישית הייתי רגועה יותר אם היה בידי הסכם שהייתי יכולה לאשר בבית המשפט לפני הלידה את נוסחו העקרוני, וייכנס לתוקף אחרי הלידה. הדרישה לאשר הסכם בבית משפט רק אחרי הלידה (ולא למשל שבוע לפניה) היא מאוד מורכבת לביצוע אחרי לידה. הרי כשחומים הסכם שכירת דירה - איש לא דורש שההסכם ייחתם רק ברגע הכניסה לדירה ממש, אלא אנשים רוצים ביטחון בדירה עוד לפני הכניסה (גם אם הם לא משלמים בפועל שכ"ד). אז קל וחומר בתינוק. אין טעם לתקוף עם סימני שאלה וקריאה אני בסך הכל שואלת שאלות
זה תלוי בהסכם, לנו אישרו בחודש שביעי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר