שלום,
אני משלם מזונות עבור בני שימלאו לו 18 עוד חדשיים. מזונות אלה מועברים לאמו.
בני אמור ללמוד עוד שנה (בספטמבר עובר לי"ב), מכוון שהפסיד לימודים של שנה בגלל שלא הלך לבית ספר.
בעבר אובחנו אצל בני בעיות מסויימות, אולם הוא הולך לבית ספר תיכון רגיל והצליח בכל בחינות הבגרות.
בפסק דין המזונות לא כתוב מועד סיום המזונות.
הבנתי לפי קריאה באינטרנט שאני צריך לשלם מזונות עד סוף י"ב למרות הכל (והמזונות שלי הם גבוהים).
אני מוכן לשלם מזונות , אבל אני רוצה לשלם אותם ישירות לבני, כי גרושתי לא מוציאה את הכסף שהיא מקבלת עליו אלא על עצמה . ובסוף אני נאלץ תמיד לקנות לו דברים חסרים בעצמי. האם אפשרי אחרי גיל 18 לדרוש לשלם כל הסכום ישירות לילד?
שאלתי גם את הילד והוא אמר בעצמו שאמא לא מוציאה עליו כספים והוא רוצה את הכסף ישירות לידיו. הבעיה שגרושתי אמרה לי שאם אני לא אתן לה אישור שאני מוכן להמשיך לשלם לה מזונות , היא תגיש תביעה לבית משפט עכשיו (לפני שיימאו לילד 18 עוד חודשיים), כדי שהילד לא ייצטרך לחתום על התביעה. האם יש לה סיכוי לקבל את הכסף ישירות לידיה במצב זה ?
לאור הסיטואציה , מומלץ לך להגיש בקשה מתאימה לבית המשפט ואף לדרוש סיוע מיחידת הסיוע של בית המשפט שתחווה דעתה המקצועית לאחר פגישות שלך ואף של ילדך עימה .
תסקיר זה יגיע לבית המשפט , יתקיים דיון ותינתן החלטה מתאימה לאור המצב ...
עורך דיו מאיר אזוט
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר