שלום, יש לי שתי שאלות ואשמח אם תוכלו לעזור.
אני סטרייטית והריתי בהפריה מגבר הומו, כרגע אנו לפני חתימת הסכם הורות משותפת. החלטנו על משמורת משותפת. בעבר הלכנו לייעוץ בהורות אחרת אך טרם ניסחנו חוזה סופי. יש מי שממליצים לנו לפתוח חשבון בנק משותף שכל צד מעביר אליו סכום קבוע ושנינו מוציאים ממנו לצרכי הילד, ויש שממליצים ללכת על מזונות. למיטב ידיעתכם מה עדיף? מה החסרונות של שיטת החשבון המשותף?
שאלה נוספת: האם כל הסכם כזה צריך לאשרבבית דין לדיני משפחה? מה היתרון של אישורו בבי"ד לדיני משפחה על פני "סתם" עורך דיון רגיל שבפניו חותמים?
תודה רבה.
רצוי מאוד שתקבלי מזונות שוטפים ותיעגני את מלוא זכויות הקטין עד לגיל 21 ,
כך השליטה תהיה שלך לגבי הוצאות הקטין בכל שנותיו עד הגיעו לגיל 21 , לרבות בשנות הלימודים , חוגים , שיעורי עזר , קייטנות , הוצאות חריגות וכו ׳
ממליץ לך להגיע להבנות בנושא המזונות ( או בלית ברירה דרך בית משפט ... )
וכמובן לתת להסכם תוקף משפטי בבית משפט .
עורך דין המתמחה בדיני משפחה יעניק לך הסכם מזונות מקיף ומעמיק שימנע חילוקי דעות בעתיד .
עו״ד מאיר אזוט
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
משתמע שעדיף מזונות שוטפים על פני חשבון משותף. הבעיה שארגונים כמו "הורות אחרת" ממליצים בהתלהבות על חשבון משותף על פני מזונות. (והייתי מוסיפה ואומרת גם שוטפים את המוח למי שבאים לייעוץ להעדיף אחד על פני השני). ולכן: לשיטתכם מה היתרון של המזונות? (הרי בכל מקרה מחליטים יחד על הוצאות, חוגים קייטנות וכו). האם במקרה של משמורת משותפת זה לא הגיוני יותר? או שזה עדיף בעיקר לגבר?
תודה רבה
למרות ההחלטות המשותפות בהורות משותפת והרצון להרמוניה , חשבון משותף טוב ועדיף יותר לגבר לגבי השליטה והבקרה ומנגד דמי מזונות חודשיים מקנים יותר חופש ושיקול דעת בהתנהלות השוטפת .
ידוע לי שהדעות חלוקות , אך זו דעתי כעו״ד בתחום דיני המשפחה ...
עו״ד מאיר אזוט
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
רוב תודות על הייעוץ והדברים הברורים.
אישית, זו גם תחושתי וכך חששתי. הבעיה שכאמור ארגונים שונים מובילים אם כן אג'נדה שמיטיבה יותר עם הגבר, וכבר שתלו את הרעיון היטב במוחות הנפשות הפועלות. ..
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר