לפני כשנתיים שכרתי עורכת דין לייצגני בתיק גירושין בבי"ד רבני.כולל כל הערכאות.
סוכם על סכום של 50,000 ש"ח + 10,000 ש"ח תביעה של הורי נגד הגרוש שלי בגין הלוואה שנתנו.
מאז ועד היום עורכת הדין שלנו פעלה בצורה לקוייה בלשון המעטה. ויש לי הוכחות וגם עורך דין אחר שלקח את החומר ראה כמה כשלים שנעשו בתיק, והתוצאה הייתה כמובן לרעתי.
שולם עד היום 40,000 ש"ח בתיק, וסוכם שהיתרה תשולם בפירוק השיתוף.
כיום אני צריכה להגיש ערעור בתיק הפירוק, ועקב חוסר האמון שיש לי בעורכת הדין, אני לא יכולה להרשות לעצמי להפקיד את תיק הערעור בידה.
שאלתי, האם אני צריכה לשלם לה את כל הסכום למרות שהיא לא מייצגת אותנו בערעור? למותר מצליין כי הוצאה נוספת היום לעורך דין אחר מכבידה עלי מאוד, אבל אין לי ברירה אלא לגשת לעורך דין אחר.
אודה לתשובתך במהרה
בהסכם שכר הטרחה נקבע כי ישולם מחצית הסכום עם פתיחת התיק והיתרה תשולם בגמר ההליכים בפירוק השיתוף.
עורכת הדין שלנו התרשלה בכל ההליכים, כגון לא הגישה מסמכים רלבנטיים לאקטואר, גיליתי זאת רק לאחר שהתקבל חווה"ד ברשימת המסמכים שהיו בידי האקטואר החומר שלנו דהיינו דפי הבנק שמראים על השיתוף לא צורפו, רק לאחר הערותיי נאותה עורכת הדין לשלוח לאקטואר, לא זימנה את האקטואר לחקירה, לא קיימה ו/או לא דרשה דיון הוכחות, גם בתיק המזונות לא קיימה דיון הוכחות, בהסדרי הראייה הגישה בקשה להסדרים לפני כשנה וחצי הייתה החלטה לתגובת הצד השני תוך 10 ימים למרות בקשותינו והפצרותינו נאותה רק לפני כ-3 חודשים להגיש בקשה.
כל הזמן הייתה לנו הרגשה שאין טיפול נאות בתיק. כעת קיבלנו את החלטת ביה"ד לענין פירוק השיתוף שהיא תוצאה של הטיפול הלקוי של עורכת הדין שלנו.
שאלתי, האם בשכר הטרחה כתוב כל הערכאות, ואני רוצה לגשת לעו"ד אחר שייצג אותי האם שכה"ט צריך להיות חלקי?
נ
מנהלי הפורום לא נכנסים לשיקולי שכ"ט שגובים עוה"ד ,
רצוי וראוי שלאורך כל הטיפול בתיק יעשה תיאום ציפיות המעוגן בהסכם שכ"ט ראוי .
עו"ד מאיר אזוט
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
א.ח.
הכול תלוי בהסכם שכר טרחה עימה חתמת.
מה שרשום בהסכם ביניכם הוא המחייב. במרבית ההסכמים ידוע לי שגם אם הלקוח אינו מרוצה עליו לשלם.
אם לא חתמתם על הסכם אולי תוכלי לקבל חלק מכספך אם טרם בוצעה כל העבודה.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר