שלום,
אנו נשואים 12 שנים יש לנו 3 ילדים מקסימים 9/5/3, יש לי מס׳ שאלות
1. אני קיבלתי החלטה סופית לפני זמן מה להתגרש, אישתי לא כל כך משתפת פעולה לבקשתה ניסינו ייעוץ זוגי (שני מטפלים שונים) וזה לא צלח. הצעתי כמובן ללכת לגישור אבל יש לה תנאי פתיחה לא הגיונים(לדעתי על מנת לדחות את הקץ), איך בכל זאת אני משכנע אותה לשתף פעולה אני רוצה לצאת באוירה טובה חשוב לי מאוד ההשלכות והקשר עם הילדים אחכ
2. סיימנו לבנות בית לפני שנה, הבית רשום על שמה( ההורים שלה קנו אותו והעבירו אותו על שמה), וכן קצת עזרו לנו בבניה אך עדיין לפחות חצי מהסכום הכולל זה היה מאצלנו(כזוג), מה הזכויות שלי האם אני זכאי לחצי מערך הבית כיום?
3. לאישית יש חשבון בחול וגם אזרחות באותה מדינה, בחשבון זה יש סכומים שנחסכו עי סבא וסבתא וכן מתנה שקיבלנו לחתונה ולפני שנתיים סכום ממכירת הבית של הסבתא לאחר מותה. מהם זכויותי לגבי חשבון זה? אני הייתי מעורב בחשבון מבחינת מה כדאי להשקיע וכו׳
לא ניתן לתת מענה באמצעות האינטרנט -אני ממליצה לך לגשת לייעוץ אישי.
על קצה המזלג אענה על השאלות הספציפיות:
א.לגבי הבית בהחלט שאתה יכול לטעון לחלקכם במינימום מה שהשקעתם יחד במקסימום מחצית.הבית נרכש במהלך החיים המשותפים והרישום בהתאם לחוק יחסי ממון פחות חשוב.
ב. מה שיש בחשבון מבחינת ירושה של אשתך אינך זכאי לדבר אפילו אם עזרת בהשקעותיו.
עוה״ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר