בעלי ואני נשואים כ 15 שנה, עם עליות ומורדות כמו כל זוג. יש לנו 3 ילדים והוא המפרנס העיקרי (מפעל יצרני בחו"ל), חשוב לי לציין כי בעלי קצת מסתורי בעניינים כלכליים. אימי נפטרה לפני חודשיים ועם אחיי ביקשנו "צו ירושה" מהרשם לענייני ירושות, תשובתם הייתה כי אני לא יכולה לקבל צו ירושה כיוון שאני "חסויה" משנת 2004 (בית דין לענייני משפחה) , אין סיבה שבגללה אחשב חסויה מבחינת משפחתי המקורית (אמא אבא אחים) ושאלתי את בעלי על זה והוא אמר לי "ב2004 הלכתי לרב ואמרתי לו שאני רוצה להתגרש ממך".
אני בהלם מוחלט, גם מבעלי וגם ממצבי המשפטי.
שאלות:
*אם מדובר בבעלי איך הוא יכול להפוך אותי לחסויה מבלי שאדע על כך? אני אישה בריאה חיונית ללא עבר פלילי ונורמלית ומדוע לעזאזל אני זקוקה לאפוטרופוס????
* אם הוא פנה רק לרב איך זה מופיע בבית הדין לענייני משפחה?
* מה הוא מרוויח במצב של גירושים מהותי חסויה? (מעולם לא חשבתי על זה לפני היום)
* מה מספרים ל"רב" כדי להפוך אישה לחסויה?
(משוגעת? נרקומנית? עבריינית? )
בניגוד למסר של ההודעה שלי אני דווקא מאוד אשמח לגלות שלא מדובר בבעלי אלא נפלה איזושהי טעות כי היום בסה"כ המצב טוב. אבל היו גלים גבוהים ב 2004 ובעלי הוא איש קמצן מטבעו וחשבתי שמדובר אולי באיזשהו "טריק" שיקל עליו כלכלית בהמשך. אם לא הייתי זקוקה לצו ירושה לא הייתי מגלה את כל זה. איך כואב......(מתפללת שזו טעות) .....
אשמח אם מישהו יסביר לי את מצבי.
מיכאלה
ספורך אכן תמוה,בכדי להכריז על אדם חסוי יש להציג מסמכים רפואיים הדורשים זאת.
ראשית,גשי לביהמ"ש וצלמי את התיק משם תתחילי לברר והגישי בקשות לביטול
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
האמת שאני חייב להודות שהסיפור שלך הזוי ,,, אני מקווה כמוך שזו טעות ,
גם בבקשה למינוי אפוטרופוס בית המשפט דורש חוות דעת מקצועיות / רפואיות על מנת לתת צו למינוי אפוטרופוס ,
את צריכה להגיש בקשה דחופה לבית המשפט אשר יתן צו לגילוי מסמכים ויבדוק על מה הסתמכו דאז ...
יתכן שנעשו הליכים לא חוקיים והתוצאות אף מסקרנות גם אותי כעו״ד ,,,
עו״ ד מאיר אזוט
אחרי ש"לכלכתי" :) על בעלי מסתבר שמדובר בטעות
ילד שעונה לשם פרנק חולק עימי מספר ת.ז זהה (חוץ מספרת ביקורת) ועו"ד שלו הגישה בשמו בקשה לאפוטרופוס. אחרי שביררתי בבית המשפט ויצרתי קשר עם עורכת הדין שעשתה את הטעות, ראשית היא לא הסכימה בכלל לדבר איתי ("את לא לקוחה שלי") לאחר שכנוע חרוץ היא הסכימה לקבל את העובדה שמדובר בטעות שלה, היא צעקה עליי במקום להתנצל "אני אגיש בקשה אחרי שהם יחזרו מפגרה"....
הטעות נעשתה לפני שנתיים (ולא ב2004) אני ממתינה כחודשיים לצו ירושה ועכשיו בשל טעויות של אחרים אני מתעכבת בתוכניותיי ומעכבת את אחיי. (לא ניתן להוציא צו ירושה לפני תיקון הטעות)
הטעות הזו עשתה לי יומיים שחורים, דמיינתי כל דבר אפשרי, אם הייתי נופלת על אדם הוגן שמודה בטעותו ומתנצל הייתי נרגעת, אבל היא עיצבנה אותי ואני רוצה לדעת אם אני יכולה לתבוע אותה? או לחלופין להתלונן נגדה באיזשהו הליך רשמי שילמד אותה קצת נימוסים. אתמול הייתי חשדנית והיום נקמנית - מצטערת :)
אני שמח שהסיפור ההזוי מאמש הינו טעות אחת גדולה ...
אכן ,יש פגרה כעת אך ניתן במקרים דחופים לטפל בזאת גם כעת ..
בהצלחה !
עו"ד מאיר אזוט
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר