שלום
גרושתי תובעת אותי דרך הוצ"פ על 12000 ש"ח על תשלומי גן ויצו רטרואטיבית שנה וחצי אחורה מאז גירושין בסוף 2010.
היא טוענת שתשלומי גן זה הוצאה חריגה ואני חייב לה את הסכום.
בהסכם גירושין שיש אליו פס"ד לא כתוב שום דבר על תשלומי גן. 4000 ש"ח מזונות, חוגים, שיעור פרטיים, הוצאות רפואיות, אגרת ביה"ס, מסיבות וימי הולדת הכל חצי חצי. אבל על גן אין לנו כלום.
חוץ תשלום גן ויצו היא טובעת גם ועדי הגן.
האם אני חייב לשלם? ואם לא, מה אני צריך לטעון להגנתי? אין לי כסף מיותר.
הוצאות הגן הן הוצאות חינוך , יש לבדוק האם נושא החינוך מצוין לך בהסכם מפורשות , רשם ההוצל"פ לא היה מאשר פתיחת התיק אלמלא זה היה מצוין בהסכם הגירושין ,וככל הנראה אתה אמור לשלם זאת ,יש לך הזכות להתגונן " בטענת פרעתי "
מומלץ לך להתיעץ עם עו"ד העוסק בתחום דיני המשפחה ולאחר שיעיין בקפידה בהסכם הגירושין ,ייעץ לך כיצד לפעול .
עו"ד מאיר אזוט
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
קראתי שוב פעם את הסכם - אין שום משפט שאומר הוצאות חינוך גן!!! כתוב על הוצאות רפאויות, אגרות ביה"ס, תשלום טיולים, שיעורים פרטיים, קייטנה בחופשות, ספרים, מחברות, מכשירי כתיבה, חוגים לילדים וכן כל הוצאות חריגות להן יזדקקו הילדים. ועוד רשום כי הסכומים המשולמים בסעיף זהייחשבו כדמי מזונות לכל דבר ועניין, לרבות לעניין גבייתן. אין פה שום מילה על גני ילדים.
הגרושה כתבה בתביעה שאין לה כסף וקשה לה לממן כלכלית לבד גני ילדים. והיא מבקשת החזר על 1.5 שנה אחורה, אבל רק חתמנו הסכם לפני 1.5 שנה.
אני צריך דעה מקצועית.
בהמשך לשאלה שלי אתמול על תביעה של גרושתי בהוצ"פ על 12000 ש"ח עבור גני וצו של של 2 ילדים קטנים רטרואקטיבית שנה וחצי מאז גירושין. קראתי את ההסכם, אין שום משפט שמדבר על הוצאות חינוך. הנה מספר משפטים מסעיף מזונות:
כתוב על הוצאות רפאויות, אגרות ביה"ס, תשלום טיולים, שיעורים פרטיים, קייטנה בחופשות, ספרים, מחברות, מכשירי כתיבה, חוגים לילדים וכן כל הוצאות חריגות להן יזדקקו הילדים. ועוד רשום כי הסכומים המשולמים בסעיף זהייחשבו כדמי מזונות לכל דבר ועניין, לרבות לעניין גבייתן. אין פה שום מילה על גני ילדים.
הגרושה כתבה בתביעה שאין לה כסף וקשה לה לממן כלכלית לבד גני ילדים. והיא מבקשת החזר על 1.5 שנה אחורה, אבל רק חתמנו הסכם לפני 1.5 שנה.
לא השתנה שום דבר במהלך שנה וחצי של גירושין חוץ מתביעות אין סופיות בהוצ"פ. נשארתי בלי כסף גם ככה.
אני צריך דעה מקצועית. מה לטעון ומה לעשות?
בהמשך לשאלה שלי אתמול על תביעה של גרושתי בהוצ"פ על 12000 ש"ח עבור גני וצו של של 2 ילדים קטנים רטרואקטיבית שנה וחצי מאז גירושין. קראתי את ההסכם, אין שום משפט שמדבר על הוצאות חינוך. הנה מספר משפטים מסעיף מזונות:
כתוב על הוצאות רפאויות, אגרות ביה"ס, תשלום טיולים, שיעורים פרטיים, קייטנה בחופשות, ספרים, מחברות, מכשירי כתיבה, חוגים לילדים וכן כל הוצאות חריגות להן יזדקקו הילדים. ועוד רשום כי הסכומים המשולמים בסעיף זהייחשבו כדמי מזונות לכל דבר ועניין, לרבות לעניין גבייתן. אין פה שום מילה על גני ילדים.
לא השתנה שום דבר במהלך שנה וחצי של גירושין חוץ מתביעות אין סופיות בהוצ"פ. נשארתי בלי כסף גם ככה.
אני צריך דעה מקצועית. מה לטעון ומה לעשות?
אם כך ,הינך רשאי להגיש הגנת " פרעתי" בהוצאה לפועל ולטעון את שהינך כותב בהסתמך על פסק הדין שניתן לך .
עו"ד מאיר אזוט
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר