שלום,
במסגרת הסכם הגירושים הגענו להסכמה על סכום של 910 ש"ח מדור שישולמו כל חודש בנוסף לתשלום מזונות לשני ילדים.
כארבעה חודשים לאחר אישור ההסכם עברה גרושתי עם שני הילדים להתגורר בדירת בן-זוגה במושב.
מאז כשנתיים אני ממשיך לשלם מזונות ומדור כרגיל ללא שינוי. ואף הגדלתי את דמי המזונות בהתאם למדד.
שאלתי: האם אני זכאי להגיש בקשה להפחתתת דמי מדור בגין מעבר של הגרושה למגורים עם בן-זוג ? והאם יש לי סיכוי לקבל הפחתה כזו ? האם אני יכול לתבוע חזרה השבה של דמי מדור ששולמו בעבר במידה והבקשה שלי להפחתת מדור תאושר ?
האם מספיק להגיש בקשה באמצעות דלפק הסיוע בביהמ"ש או שעלי לשכור שירותי עו"ד ?
ככלל, בית המשפט משנה את דמי המזונות רק כאשר יש שינו נסיבות משמעותי. העובדה שגרושתך עברה להתגורר עם בן זוג יכו הצביע ע שינוי נסיבות שכן הוצאות האם ירדו באופן משמעותי. באשר לעב, בית המשפט פוסק רק מיום הגשת התביעה. דלפק הסיוע של בית המשפט לא יעזור במקרה זה, ועליך לפנות לעו"ד אשר ינהל עבורך את ההליכים בבית המשפט. בהצלחה.
יפתח
אני סבורה כי יש לך סיכוי טוב להפחית מזונות בשל סוגיית המדור.
להערכתי אתה צריך לשכור שירותי עו"ד, בכדי שיעבוד עבורך תוך הכרה עם כללי שינוי הנסיבות והפסיקות הקיימות, שעה שזוהי אינה תביעה "שבכיסך"
מיכל
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר