גרושתי הגישה תביעה רכושית ובין השאר תבעה זכויות ל50% ברכב הרשום ע"ש אבי שרכש את הרכב מכספו (אך לא נהג בו) והרכב שימש אותי בלבד כשגם הוצאות אחזקת הרכב והדלק יצאו מחש' נפרד שניהלתי. לטענת גרושתי הרכב נרכש מכספים משותפים דבר שלא הוכח. לאחר הגשת התביעה נפטר אבי שהוריש לי את הרכב שנרשם על שמי. ביהמ"ש פסק לגרושתי זכויות ב50% מהרכב ונימק את זה בכך שהרישום של הרכב הוא דקלרטיבי ובכך שחרף הרישום, נהגתי ברכב "מנהג בעלים" כשעילות אלה כלל לא הועלו בתביעתה של גרושתי. האם לדעתכם צדק ביהמ"ש בפסק דינו ומה גובר במקרה זה: מנהג בעלים או צו ירושה? מהם סיכויי ככל שאבחר לערער בעניין זה??
שאלה נוספת: באותו תיק הוגשה תביעה לדמ"ש ראויים כנגד גרושתי בגין מגוריה בדירה בלי ששילמה שכר דירה. לא התקיים כל דיון בסוגיה זו. בפסה"ד לעיל (שהוא סופי) לא ניתנה כל התייחסות לתובענה זו - מה הדין??
ניר
אין ספק שעליך להגיש ערעור - והרי גם אם עניין הרכב הוא "אפור" עדין אם לא הייתה שום התייחסות לעניין דמי השימוש הרי אין זה כדין וערעורך יצלח.
אז אם ממילא משלים אגרה ומפקידים ערבויות ויש סיכוי לפחות מסוגיית הדמי שימוש אז תכניס גם את עניין הרכב - אשר לעניין הרכב - ומבלי כמובן שאני מכירה את החקירה והראיות בתיק - זה נתון לקביעת ביהמ"ש וייתכן שכאן למרות הכול כך התרשם ביהמ"ש.והמחוזי לא נוהג להתערב בקביעת עובדות ע"י ביהמ"ש קמא.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר