שלום למומחים, בעלי ואני רוצים להגיע להסכם מהיר בלי התערבות עורכי דין כדי לחסוך כסף. בעלי מבקש משמורת משותפת על הבת שלנו עם הסדרי ראייה רחבים. אין לי התנגדות שהוא יראה את הילדה אבל מדבריו לא הצלחתי להבין מה ההבדל בין משמורת משותפת למשמורת רגילה ומה המשמעות של הסכמה שלי למשמורת משותפת. תודה.
משמורת רגילה - שההורה הלא משמורן רואה את ילדיו פעמיים בשבוע (ללא לינה) וכל סופ"ש שני, מחצית מהחגים ומהחופשה הגדולה.
משמורת משותפת - כשמה כן היא, חצי חצי מהזמן כולל לינה ובעצם הילדים קובעים אצל מי בא להם להיות.
בעד - הילדים חווים את שני ההורים והנטל מתחלק שווה בשווה.
נגד - ע"מ שמשמורת משותפת תהיה יעילה וממצה, על שני ההורים להיות בקשר מאוד טוב האחד עם השניה, עליהם להתגורר בסמיכות כדי שהילדים ימשיכו להיות במעגל החברתי הקבוע שלהם ולא משנה אצל מי מההורים הם ישהו.
הערה: לא כל השופטים מסכימים לקונסטלציה של משמורת משותפת כך שצריכה להיות לזה המלצה חמה מאת שרותי הרווחה.
בברכה,
עו"ד יואב תם
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
אנו משתדלים לגמור את זה בטוב ולכן לפי מה שכתבת אולי זה באמת מתאים. האם אני מוותרת על משהו בעקרון מעצם הסכמתי?
אם את ובעלך במערכת יחסים המתאימה למשמורת משותפת - את לא אמורה להיפגע מזה על אף העובדה שהילדים נמצאים אצלך פחות כך שניתן להגמיש את גובה המזונות.
עו"ד יואב תם
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר