שלום רב
התגרשתי לפני כחצי שנה בהסכם שכלל בתוכו הסדרי ראייה ברורים
לאחרונה גרושתי פנתה לבית הדין בטענה שיש בינינו מחלוקת קשה בהסדרי הראיה והיא מבקשת למנות פקידת סעד.לגבי המחלוקת שהיא כתבה לא היה ולא נברא היא החליטה מס פעמים על דעת עצמה שאני לא אקבל את הילדים בחגים שהיה כתוב במפורש שכן אקבל אותם.
בית הדין שלח לי מכתב כי הם ממתינים לתסקיר משירותי הרווחה וזאת מבלי שהתקיים כלל דיון ענייני בעניין הקטינים.האם מהלך שכזה תקין?
האם אני יכול לערער על כל ההתנהלות הזו?האם אני יכול בשלב הזה גלשת לבית משפט?
ההליך לא תקין , ברגע שהתגרשתם והסתיימו כל ההליכים אזי הערכאה המשפטית המוסמכת הינה בית משפט לענייני משפחה גם לגבי אכיפת הסכם הגירושין הכולל .
מומלץ להתייעץ עם עו"ד הבקיא בענייני דיני המשפחה וגירושין
מאיר אזוט ,עו"ד ומגשר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
פועל יוצא מדבריך ידידי המלומד כי אני יכול לגשת לבית משפט לענייני משפחה אף על פי שהאישה היא הקדימה ופתחה תיק בבית הדין הרבני לאחר הגירושין?
בג"צ קבע מפורשות בשנת 2006 כי לאחר גירושין בני הזוג נגמרת מלאכתו והסתיימה סמכותו של בית הדין . במילים אחרות אם מוגשת תביעה לאכיפת הסכם הגירושין שניתן לו תוקף של פס"ד בבית הדין הרבני הסמכות לדון ,לפרש ,הינה בבית משפט לענייני משפחה בלבד !
במידה ובית הדין ממשיך לדון בעניינך לאחר פסק הדין אזי הוא עושה זאת בהיעדר סמכות עניינית .
עוד" מאיר אזוט
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר