אני וגרושתי חתמנו על הסכם יחד אצל עו"ד שיש שם סעיף 14 הרשום כך: 14.א מוסכם בין הצדדים כי מזונות הקטינים יעמדו על סך 4,000 ש"ח מידי חודש... 14.ב סכום המזונות הנ"ל יהא צמוד למדד המחירים לצרכן... והוא יעודכן אחת לשלושה חודשים...
ואחרי זה הלכנו עם הסכם זה להחתים אותו בבית המשפט ובפרוטוקול של בית המשפט, היו כמה דברים בהסכם שעשינו אצל העו"ד שהשופטת כתבה שלא הסכימה ושינתה אבל שאלתי הוא לגבי סעיף 14 שהיא כותבת כך: בכל הנוגע לסעיף 14, הרי שמזונות הקטינים יעמדו על 4,000 ש"ח מידי חודש... מוסכם עלינו כי המזונות הינם בחלקים שווים בין חמשת הקטינים, דהיינו 800 ש"ח בגין כל קטין...
היא לא כתבה שום דבר לגבי הצמדה. כל זה היה בשנת 2005 ועד היום תמיד שילמתי רק 4000 ש"ח וגרושתי לא אמרה כלום. האם היא יכולה יום אחד לבקש את ההצמדה בגלל שזה מה שחתמנו אצל עו"ד או האם אוכל להגיד שלפי פסיקת בית המשפט, אני לא חייב בהצמדה?
צבי,
מה שהשופטת עשתה, היא כימתה את סכום המזונות בעבור כל ילד. סכום המזונות צריך להיות צמוד למדד המחירים כל שלושה חודשים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
אני מבין שמחירים צריכים להיות צמוד למדד אבל אם שופטת כימתה את הסכום ולא רשמה שזה צמוד למדד, האם זה לא נכון שמה שכתוב בפיסקת ביהמ"ש זה קדוש? אם שופטת טועה בפיסקה, האם זה אומר שלא הולכים על פיה כי היא טעתה? תמיד חשבתי שהחוק אומר שצריך לעשות בדיוק מה שפוסקת שופטת, מילה במילה, אפילו אם חושבים שיש טעות בפיסקה. (או שיש באמת טעות כמו שהיא פוסקת שבן אדם אשם ובאמת הוא לא). הייתי חושב שאם גרושתי חושבת שמגיע לה מדד, היא תצטרך שוב לטבוע אותי על המדד כי הפסיקה הראשונה זה קדוש. (כמו האדם האשם... אם יש ראיה שהוא לא אשם, צריכים לעשות משפט חוזר).
צבי
אין ספק שזו הייתה טעות סופר בלבד - תמיד ביהמ"ש מצמיד את הסכום וזה רק הגיוני - הרי אם לא, ערך הכסף נשחק....ואתה יודע זאת היטב.
זו התחכמות לשמה.
אם גרושתך תפנה לערכאות היא תזכה בתביעתה באופן וודאי.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר