יש לי שאלה:
1. מה ההבדל בין הוצאת דיבה או לשון הרע?
ולעצם התביעה - הוצאת לשון הרע.
שכן בבניין ששימש ראש ועד 7 שנים יחד עם אדם אחר שניהל את קופת הועד, החליט לתבוע אותנו את בעלי ואותי על הוצאת לשון הרע - שקראנו לו גנב, והשמצנו אותו ופגענו בשמו הטוב שבנה לעצמו משך 35 שנה.
עלי לציין שכל 7 השנים הוא עשה בבניין כרעות עיניו, לא התייעץ עם שאר דיירי הבניין ותשובתו אלי - אני עושה מה שאני רוצה!!! בכל השנים לא ניהלתי שיחות איתו ולא בקשתי ממנו מאומה אבל גם לא ציינתי אותו לטובה.
צחק עלי ועל זה שאני הולכת עם משקפי שמש, שכל השכנים פוחדים ממני, דרש שאזרוק את הכלבה שלי, ואף ברוב חוצפה התיז מים לתוך מרפסת שרות שלי, בזמן שפיזם מנגינות, להרגיז, כמו בגן ילדים. כל זאת בגלל שאני לא הורדתי ראשי לפניו ולא אמרתי תודה למה שעושה למען הבניין. הוא ובנותיו טענו שהוא עשה לנו בית מלון.
לפני שנה וחצי החליט שהוא מתפטר מהועד והציע בפורום הדיירים שנוכחו באסיפת דיירים שאני אהיה בועד. שכנה התנדבה לעזור לי בבדיקת תקינות הקופה. עלי לציין שהקופה נוהלה ברשלנות ללא אסמכתאות על הוצאות. על אף הבזבוז עדיין היו צריכים להיות בקופה כמה עשרות אלפי שקלים. קבלנו רק 1. דפי הכנסות מהדיירים לפי שנים , ודפי בנק שנים 2006-2007 ומהבדיקה התברר שכ-23000 שח לא הופקדו בבנק בשנים אלו. בקופת נותרו בסוף כהונתם של 7 שנים 300 שח בלבד . עם סיום הבדיקה פנינו בכתב ובנפרד לכל 40 הדיירים עם הממצאים שלנו ובקשנו אישורם, אם הם מוכנים רובם, להתחיל מאפס כי אם לא, לא נקבל על עצמנו את ניהול הועד. הועד היוצא שבראשו עמד זה שתבע אותנו, מכעס , פיטר את המנקה, הוציא את המנעולים מארון החשמל (שנשאר פתוח), חדרי משאבות, ממש סבוטאז', שמטרתו להכשיל אותנו ולהמריד דיירים נגדנו שכאילו לא מבצעות התפקיד הנכבד כראוי . כי בעצם ציפה שהדיירים יתחננו שיישאר בתפקיד. זה לא קרה כי היו דיירים שלא היו מרוצים שהוא השתלט על הבניין כולו, אבל כאשר היה בתפקיד לא העזו להתנגד או פשוט היה להם נוח שלא מבקשים מהם שיעזרו. אבל כעת שכבר לא היה בועד, אחד הדיירים מצא לנכון לכתוב על אחד הדלתות של הכניסה כתובת נאצה נגדו.
הוא החליט שאנחנו כתבנו זאת בעלי ובני ולכן ערב אחד תפס אותנו ברחבת הבניין, קילל, איים ירק ואשתו נתנה לבעלי שתי סטירות. כמובן שהלכנו והתלוננו במשטרה. המשטרה סגרה את התיק – אין עניין לציבור.
הוא תבע אותנו על הוצאת לשון הרע, 50000 שח, בטענה שאנחנו הפצנו שהוא גנב ופגענו בשמו הטוב..
לא היה ולא נברא . שכחנו מקיומו בכלל ולא התעסקנו בזאת יותר. כנראה שבאמת לא ידענו עם מי יש לנו פה עסק.
אני בוועד בלית ברירה עד עצם יום הזה והכל מתנהל כראוי, וכל מחצית השנה ישנו דוח הכנסות הוצאות כנדרש מתוקף חוק בתים משותפים.
ברצוני לציין דבר חשוב, שדווקא זה שניהל את הקופה של הועד 7 שנים, לא הצטרף לתביעה, ואנחנו בשכנות טובה.
כיצד ניתן להתגונן מתביעה כזאת כי בתביעה הוא טוען שהוא לא ניהל את הכספים אלא
מציין את שמו של זה שהיה קופאי הועד.
תודה על ההתיחסות.