התגברותה של תופעת השכרות, בפרט בקרב בני נוער, מטרידה הורים ואנשי חינוך ואכיפה מזה זמן רב.
נוכח התגברות התופעה התקבל בכנסת לפני כחודש חוק חדש בשם "חוק המאבק בתופעת השכרות (הוראת שעה ותיקון חקיקה), התש"ע - 2010.
חוק זה מקנה סמכות לשוטר להחרים משקה אלכוהולי שהוחזק במקום ציבורי (למעט מקומות בילוי, גני אירועים, מקומות בהם נערכים אירועי בידור וכיוצ"ב), במצב בו שתיית המשקה עלולה להביא להפרת הסדר הציבורי או לפגיעה בשלום הציבור או בבטחונו. סמכות זו קיימת הן לגבי בגירים והן לגבי קטינים כאשר החזקת המשקה נעשתה שלא בנוכחות ההורה או האחראי על הקטין או שלא בחוג משפחתו.
יותר מכך, לגבי שעות הלילה החל מהשעה 21:00, נקבעה בחוק חזקה שהחזקת המשקה כשהוא פתוח בשעות אלה עלולה להפר את הסדר הציבורי, אלא אם הוכח אחרת להנחת דעתו של השוטר.
תיקונים נוספים נעשו בחוק לגבי איסור מכירת משקאות משכרים ע"י בעלי עסקים לקטינים:
על פי המצב החוקי הקודם, היתה רשות לבעל העסק לדרוש מהקונה תעודת זהות כדי לוודא את גילו. על פי המצב החוקי החדש בעל עסק שמכר לקטין משקה משכר יוחזק כמי שידע שמדובר בקטין, אלא אם הוכיח שהקטין הציג לו תעודת זהות מזוייפת.
גם שינוי זה מטרתו לצמצם את הסיטואציות בהן נמכרים משקאות משכרים לקטינים, תוך טענה של המוכר שלא ידע שמדובר בקטין בגלל חזותו הבוגרת של הקטין וכיוצ"ב טענות.
החוק החדש יעמוד בתוקפו בשלב זה למשך שלוש שנים ויערך מעקב לאחר מחצית התקופה ע"י השר לביטחון פנים כדי להסיק מסקנות האם החוק סייע בצמצום תופעת השכרות.
עו"ד חגית רייזמן-אבודרהם