משרדנו טיפל לאחרונה בתיק בו נדחתה תביעתו של ש' אשר טען כי הוא הידוע בציבור של ל', להלן "המנוחה" ז"ל, וכי הוא זכאי לכל נכסיה מכח צוואה שהותירה לטובתו, או לחלופין זכאי למחצית מעיזבונה, אשר כלל גם דירת מגורים בתל אביב, מכח חזקת השיתוף וזאת לנוכח יחסי הזוגיות ארוכי השנים ביניהם.

 

בחודש יולי 2014, נשכרו שירותי משרדנו לטפל בתביעות שהוגשו כנגד נ'. נ' הינו חולה נפש בעל 75% נכות והינו בנה היחיד של המנוחה. נ' החזיק בידיו צוואה אותה ערכה לטובתו אמו המנוחה, במסגרתה הורישה לו את כל רכושה. בגין צוואה זו הוגשה על ידי משרדי צו קיום צוואה.

 

ש'- התובע, הגיש ראשית התנגדות למתן צו קיום אותה צוואה, בטענה כי צוואה זו נערכה תחת השפעה בלתי הוגנת של בנה ולחלופין כי הצוואה נערכה על ידי המנוחה כאשר היא אינה צלולה בדעתה ואינה יודעת על מה היא חותמת.

 

לטענת התובע, הוא החזיק בידיו צוואה אחרת של המנוחה, מוקדמת יותר לזו שנערכה לטובת בנה, במסגרתה הורישה המנוחה לו את כל רכושה. בנוסף על אותה התנגדות לצוואה, הגיש התובע תביעה נוספת במסגרתה טען כי במשך כ-16 שנה הוא היה בקשרי זוגיות עם המנוחה ומכח זה הוא זכאי למחצית מרכושה הכולל דירת מגורים. התובע אף טען בנוסף כי כחודש טרם פטירתה חתמה לו המנוחה על ייפוי כח המאפשר לו להשכיר את דירתה.

 

בבדיקה שנערכה על ידי משרדנו התברר כי טרם חתימתה על צוואתה האחרונה, זו שנערכה לטובת בנה, נבדקה המנוחה על ידי רופאה פסיכיאטרית אשר אישרה בכתב את צלילות דעתה של המנוחה ואת העובדה שהמנוחה יודעת על מה היא חותמת.

 

יתרה מכך, למקרא צוואתה המנוחה של המנוחה, התברר כי המנוחה כתבה מפורשות כי מזה תקופה ממושכת היא כבר אינה בקשר זוגי עם התובע - ש'. עוד התברר, והתובע אף הודה בכך הן בכתב התביעה והן בחקירתו כי כ- 5 שנים טרם פטירת המנוחה, הוא כבר לא התגורר עמה באותה הדירה.

 

בנוסף על כך הועלתה על ידינו הטענה כי אם בעת חתימתה על ייפוי הכח להשכרת הדירה עליו חתמה המנוחה טרם פטירתה, היתה היא צלולה בדעתה, הרי קל וחומר שבעת חתימתה על צוואתה האחרונה , צוואה שנערכה כשנה טרם החתימה על ייפוי הכח, היא היתה צלולה בדעתה.

 

יש לך שאלה?

פורום העברה ללא תמורה - עסקת מתנה

 

הטענות המשפטיות והעובדות שהוכחו על ידי משרדנו "עשו את שלהן". בית המשפט לענייני משפחה, בו נדונו התביעות, המליץ לתובע למחוק הן את תביעתו למחצית הדירה מכח "הלכת השיתוף" והן את התנגדותו לצוואה. כך אכן נעשה בסופו של דבר על ידי התובע וצו קיום צוואה יינתן לטובת נ'- לקוח משרדנו, אשר עתיד לזכות בעקבות זאת בדירת המגורים ובנכסים נוספים שהורישה לו אמו המנוחה.