האם אישה שבגדה בבעלה וכעת מתגרשת ממנו, האם עקב זה שבגדה זכויותיה נפגעות בצורה כלשהי? האם בעלה יוכל לטעון כי עצם הבגידה תהיה לרעתה? התשובה היא יכול להיות מאוד שכן.


אישה שבגדה פוגמת בזכאותה למזונות אישה, אישה כאמור זוכה למזונות אישה כל עוד היא נשואה והגבר הוא המפרנס העיקרי הוא כאשר אישה משתכרת אך שכרה הוא כאין וכאפס לעומת משכורתו של הגבר.


אישה אשר הוכח כי בגדה בראיות חותכות לא תהיה זכאית לפדיון דמי כתובתה, וכמובן לא תוכל להינשא לגבר שעמו בגדה שכן ישנו כלל "אסורה לבעלה ולבועלה". כלומר, היא תהיה אסורה לבעל לו היא נשואה ואסורה לגבר עמו בגדה.


תביעה ברבנות ובסופה סיגל אמרה "אני מצטערת"


רוני וסיגל היו נשואים 11 שנים ולהם ארבעה ילדים. רוני החל לחשוב שסיגל בוגדת בו, סיגל החלה חוזרת מאוחר מהעבודה, נמנעה מיחסים עם רוני בעלה, רבה עם רוני ריבים גדולים וקטנים. היא אף החלה יוצאת עם חברות ומפסידה ימי הורים בבתי הספר של הילדים. רוני החליט לעשות מעשה ושכר חוקר פרטי.


התשובות לרוני לא איחרו לבוא והוא גילה שאכן סיגל בוגדת בו. רוני לא יכול היה לסלוח לסיגל וביקש להתגרש והגיש תביעת גירושין ברבנות. במהלך הדיון רוני הראה הוכחות כי סיגל בגדה בו, הוכחות ותמונות שאינן משתמעות לשתי פנים. סיגל בסיום הדיון אמרה לרוני שהיא מצטערת אבל לרוני לא נותר אלא להמשיך לבד בחייו.


מהי כתובה?


כאשר בני זוג מתחתנים כדת משה וישראל הם בעצם עושים הסכם שבו הם מתחייבים ומסכימים לקבל על עצמם זכויות וחובות האחד השני. בהסכם מתחייב הבעל לזון, לפרנס ולכבד את אשתו כאמור בפסוק "שארה כסותה ועונתה לא יגרע" (שמות כא, י).


בכתובה ישנו סכום שאותו מתחייב הבעל לתת לאשה במקרה של פרידה, כלומר מעין פיצוי או סנקציה שהוא נותן לאישה כאשר הוא אינו עומד במילתו. בעבר, הבעל היה כותב סכומים גדולים כדי לומר באופן עקיף שאם הוא לא יעמוד במילתו הוא יישלם סכום כל כך גדול שזה יהיה מעין עונש. אך, היות שהזמנים השתנו, היום מבינים ברבנות שיש להגביל את הסכומים שגבר שלא עומד במילתו ומפר את ההסכם, יקבל סנקציה אך כזו שיוכל לעמוד בה.


הגבר חותם על הכתובה אשר היא בפני עצמה מסמך משפטי מחייב, שבה הוא מתחייב לדאוג לאישה ולדאוג לכל מה שחסר לה.

מעשה של האישה שהוא בגדר בגידה, יכול בעצם להיות הפרת החוזה-ההסכם מהצד של האישה כלפי הבעל, ואזי העונש שהאישה תקבל יהיה כי יישללו ממנה מזונותיה שכאמור בעלה חייב בהם כל עוד היא נשואה לו.

 

הכותבת היא עורכת דין לענייני משפחה ומגשרת משפחתית, אשר בבעלותה משרד העוסק בתחום דיני המשפחה והגישור המשפחתי