רבים אינם יודעים, כי כל פגיעה במקום ציבורי מקנה זכאות לפיצוי בגין נזקי הגוף שנגרמו, מבעלי המקום, הרשות המקומית או חברת הביטוח.

 

המדובר בכל שטח ציבורי, החל מנפילה ברחוב או בכביש, בפארק, בית מלון, מועדון ספורט, בריכת שחיה ציבורית, קניון וכיוצ"ב.

 

בכל הנוגע לרשויות מקומיות קבע החוק, כי חובה על כל עירייה למנוע קיום מפגעים ומכשולים ולדאוג לתקינות כל רחוב בתחומה.

 

לשם הדוגמא, אחראית כל רשות מקומית לכל שטח ציבורי המצוי בתחומה, החל מכבישים, מדרכות וכלה בגנים ציבוריים.

 

חובתה של כל עירייה למנוע הימצאות מפגעים ובמקרה של קיום מפגע, לתקנו תוך זמן סביר. כמו כן, על העירייה חלה החובה לדאוג לשילוט מתאים, גידור או כל אמצעי אחר אשר ירחיק עובר אורח מהסכנה עד להשלמת תיקון המפגע.

 

במקרה שבו עירייה לא עמדה בחובתה ונגרם עקב כך נזק גוף – אותו נפגע זכאי לפיצוי בגין כך.


יודגש, אין המדובר באחריות מוחלטת לפיה כל אדם הנופל ברחוב יהא זכאי לפיצויים בידי העירייה אלא יש להוכיח, כי הנפילה ארעה בשל המפגע ואילולא המפגע או לחילופין באם העירייה היתה מזהירה מפניו, היה הנזק נמנע. כמו כן, יש לבחון, כי לא מדובר בסיכון סביר ויומיומי מצד העירייה אשר אין בו בכדי לחייבה.

 

המדובר ביריעה רחבה ולא ניתן להגדיר מראש איזה מקרה יחייב העירייה בגין הפגיעה ואיזה לא ומכאן נחיצות הפנייה לעורך דין וקבלת ייעוץ מקצועי לפיו יקבע באם כדאי לפנות בתביעה נגד העירייה או לאו.

 

יודגש, כי אין המדובר במחדלים של עיריות בלבד וכך גם במקרה של מפגע אשר נגרם בשל רשלנות בעל המקרקעין, לדוגמא - בקניונים, בתי מלון, מסעדות ועוד יהא זכאי הנפגע לפיצוי.

 

כיצד אם כן יש לפעול?

 

עם קרות פגיעה מסוג זה, יש לפנות לטיפול רפואי ולציין במעמד הטיפול את סיבה הפגיעה ונסיבותיה. חשוב מאוד, כי הנסיבות יצוינו ויתועדו כבר בשלב זה.

 

כמו כן, חשוב לתעד את מקום הארוע והמפגע ולדאוג לקבל פרטיהם של העדים לארוע.

 

עם התיעוד הרפואי והתמונות יש לפנות לעורך דין המתמחה בתחום בכדי להעריך סיכויי התביעה בהתאם לנסיבותיה ולהיערך בהתאם להגשת תביעה באמצעות עורך הדין.


 


עודכן ב: 24/07/2013