מתוקף תפקידה של מערכת ההוצאה לפועל הוא להסדיר את היחסים שבין החייב לבין נושיו ולוודא כי זכויותיהם של הנושים אכן מתקיימות במלואן. אחד מן האמצעים השימושיים והנפוצים ביותר במערכת ההוצאה לפועל הינו הוצאת צווי עיקול. מטרת הוצאת הצווים הינה להורות על הקפאה מוחלטת עבור כל גוף האחראי על כספיו של החייב דוגמת הבנקים או המנפיק את תלוש המשכורת, קרי מעסיקו של החייב וכו'.

 

האם ניתן להתכונן לצו עיקול מראש?

 

יש לציין כי במרבית הפעמים צו עיקול איננו נוחת על החייב כרעם ביום בהיר. עד לרגע שבו גוף ההוצאה לפועל נוקט בצעד זה, חולפת תקופה בה נמסר לידיו של החייב מכתב אזהרה.מטרתו של מכתב זה הינה לספק את כלל המידע הנדרש אודות חובותיו של החייב כמו גם דרכי הפעולה העומדות לפניו.

 

על החייב להגיש את התנגדותו להליכים הנפתחים כנגדו עד 30 יום מרגע קבלת המכתב. כמו כן, כל הליך הנפתח על-ידי החייב, מסייע בעיכוב הוצאת צו העיקול.עם זאת, ישנם רגעים בהם צו העיקול תופס את בעלי החשבון בהפתעה. כך למשל, ייתכנו צווי עיקול בגין דו"חות שלא שולמו ופשוט נשכחו לאור ניהול כלכלי לקוי.

 

מה עושים כאשר מוטל צו עיקול על חשבון הבנק?

 

קבלת הודעה על צו עיקול יכולה להרגיש כאילו והקרקע נשמטת מתחת לרגלינו. עם זאת, חשוב לדעת כי ישנו מגוון רחב של צעדים לעתים אף שאינם דורשים התערבות משפטית, בהם ניתן לנקוט כדי להיחלץ מן התסבוכת הכלכלית.בפעמים רבות נגלה כי "העיקול", מילה בעלת משמעות שלילית מלחיצה לכל הדעות, נובע מאי-תשלום דו"ח ישן. חשוב שנבין כי בכל פעם שבה לא נשלם את חובותינו, קטנים ככל שיהיו, הרי שעדיין נקבל בסופו של יום צו עיקול.

 

מתי יש לפנות לעורך דין?

 

כאמור, צו עיקול עלול להתקבל עבור חובות קטנים וגדולים כאחד. אם מדובר בחוב קטן, הרי שאין כל צורך בהתערבות משפטית מטעם עורך דין הוצאה לפועל. כל שעליכם לעשות הוא להסדיר את החוב והעיקול יעודכן גם בסיוע הבנקאי שלכם.אם מדובר בחוב גבוה שאינכם מסוגלים לשלמו, מומלץ לפנות בדחיפות לעורך דין מומחה אשר יתווה יחד עמכם את האסטרטגיה המשפטית הנכונה.