וטרינר המנהל את מרפאתו בביתו הפרטי, ביקש לשפץ את עליית הגג, על מנת שיוכל להשתמש בשטח כמחסן לצורכי עבודתו. הוטרינר חתם על הסכם עם קבלן שיפוצים, אך העבודות לא הושלמו בזמן, והוא נאלץ בלית ברירה להתקשר עם בעל מקצועי חלופי. על כן הגיש תביעה בגין הפרת הסכם עבודה. בית משפט השלום בחיפה קיבל בשבוע שעבר (יום ה') את התביעה וחייב את הקבלן לפצות את הוטרינר בסך של 23,800 שקלים.
בחודש נובמבר 2011 הוטרינר חתם על חוזה עבודה עם קבלן שיפוצים, ועל פי ההסכם התחייב הקבלן לבצע את עבודות הבנייה תוך 25 ימי עסקים. השיפוץ כלל בין היתר: הרכבת צינורות חשמל, יציקת בטון, ריצוף הגג, עבודות צבע וכדומה. עלות העבודה הועמדה על סך של 60,000 שקלים, והתובע שילם לקבלן את מלוא הסכום.
אולם העבודות לא הושלמו במועד שנקבע בהסכם, וכששה חודשים מאוחר יותר, בסוף חודש מאי 2013, הוטרינר חתם על חוזה חדש עם קבלן חלופי ושילם לו סך של 20,500 שקלים, על מנת שישלים את העבודות שהחל לבצע הנתבע.
בנסיבות אלה הגיש הוטרינר תביעה לפיצויים נגד הקבלן בגין הפרת הסכם עבודה שנחתם בין הצדדים ואי עמידה בלוחות הזמנים שהוסכמו. בית המשפט נדרש להכריע מי גרם לכך שהעבודה לא הסתיימה במועד ומהו הנזק שנגרם לתובע.
לטענת התובע, הקבלן לא התמיד בביצוע העבודה, הוא החסיר ימי עבודה רבים, ולא עמד בלוחות הזמנים על פי המוסכם בהצעת המחיר. עוד טען כי בתחילת חודש יוני 2013, לאחר שהתקשר עם בעל מקצוע חלופי, הופיע לפתע הקבלן בפתח ביתו והציע לסיים את העבודות. הוטרינר סירב להצעתו בטענה כי הוא הפר את אמונו, והוא לא יכול לסמוך עליו.
התובע העמיד את הנזק בסך של 55,000 שקלים, כולל התשלום עבור השלמת העבודות בסך של 20,500 שקלים, איחור בהמצאת חשבונית, אובדן הכנסות ורווחים ופיצוי בשל נזק לא ממוני.
הנתבע: העבודה התעכבה מאחר והוטרינר דרש להיות נוכח בכל שלבי השיפוץ
הקבלן טען מנגד כי הוא לא ידע בתחילה מה מטרת השיפוץ, אלא פעל לפי הוראות שקיבל מהתובע. עוד ציין כי התובע דרש להיות נוכח בכל שלבי העבודה, והוא לא היה יכול לעבוד כאשר התובע נמצא מחוץ לבית, על כן השיפוץ התעכב מעבר לצפוי.
הקבלן הוסיף כי הוא סיים את רוב העבודה, וכל שנותר לסיים הוא בטווח של יומיים בלבד. הוא הציע להשלים את העבודות, אך התובע סירב. על כן התובע הוא זה שהפר את ההסכם ולא נתן לו להשלים את העבודה, ואף לטענתו הסכומים שדרש אינם מציאותיים.
לאחר שמיעת טענות הצדדים, השתכנע בית המשפט כי מדובר באיחור בלתי סביר של ששה חודשים בהשלמת העבודה, וקבע כי אין ספק שנגרמה לתובע ולבני משפחתו הפרעה של ממש, מאחר ועבודות השיפוצים בוצעו בעליית הגג מעל דירת המגורים.
הטענה בנוגע להפסד רווחים ואובדן הכנסה לא הוכחה על ידי התובע, ונקבע כי הוא אינו זכאי לפיצויים בגין רכיב זה. לפיכך התביעה התקבלה באופן חלקי, והנתבע חויב בהוצאות ששילם התובע לקבלן החלופי בסך של 20,500 שקלים, ובפיצוי בגין עוגמת נפש בסך של 3,000 שקלים בשל העיכוב בהשלמת העבודה.
יש לך שאלה?
פורום תביעה אזרחית | תביעה משפטית
פורום דיני חוזים / הסכמים
בסופו של דבר חייב בית המשפט את קבלן השיפוצים לשלם לתובע סך של 23,800 שקלים, ובנוסף הנתבע חויב בהוצאות משפט ובשכר טרחת עורך דין בסך של 2,500 שקלים.
תא"מ 23148-01-14