שני נאשמים הודו במסגרת הסדר טיעון בהשלכת בקבוקי תבערה לעבר מועדון בטבריה, והורשעו בעבירות של ייצור ונשיאת נשק, היזק בזדון והצתה. בית משפט המחוזי בנצרת גזר השבוע (יום ג') על כל אחד מהנאשמים 18 חודשי מאסר בפועל, שנת מאסר על תנאי ופיצוי לבעל המועדון בסך של 3,000 שקלים.

 

על פי עובדות כתב האישום, שני הנאשמים קשרו קשר ביניהם בחודש אפריל 2014 על מנת להצית מועדון בטבריה. לצורך מימוש הקשר, השניים יצרו מבעוד מועד בקבוקי תבערה, באמצעות בקבוקי זכוכית ריקים, נוזל דליק וסמרטוטים.

 

בשעת חצות לקח אחד הנאשמים את הרכב שבבעלות בת זוגו, ומרח חומר כלשהו על לוחיות הזיהוי, על מנת למנוע את זיהוי הרכב. השניים יצאו מאזור המרכז לכיוון טבריה ברכב, וסמוך לשעה ארבע לפנות בוקר, הם הגיעו למועדון.

 

החומר הדליק נשפך על רצפת עץ בחצר המועדון

 

הנאשם הראשון המתין ברכב, בשעה שחברו הצית את אחד מבקבוקי התבערה והשליכו לעבר המועדון. הבקבוק הבוער פגע בשער המועדון והצית אש בסמוך לשער הכניסה. בהמשך לקח בקבוק שני והשליך אותו אל תוך חצר המועדון, וכתוצאה מכך פרצה שרפה על רצפת העץ בחצר המועדון.

 

מאבטח מטעם הנהלת המקום, הבחין באש שפרצה בחצר, לקח מטף כיבוי והצליח להשתלט על השריפה, טרם התפשטה לתוך חלל המועדון.

 

המאשימה ביקשה מבית המשפט לכבד את הסדר הטיעון בו הוסכם כי השניים ירצו 18 חודשי מאסר בפועל, וציינה כי אין מדובר בחריגה בלתי סבירה מהעונש ההולם, מאחר ובסופו של דבר ניסיון ההצתה לא הצליח, ולא נגרם נזק מהותי.

 

הנאשם הראשון הוא רווק ללא עבר פלילי, וזוהי הסתבכותו הראשונה עם החוק, לעומת חברו לפשע שהינו בעל עבר פלילי מכביר, ואב לשני ילדים. המאשימה הדגישה כי לצורך עריכת ההסדר, היא התחשבה בעברו הנקי של הנאשם הראשון, אל מול הרשעות רבות שיש לנאשם, אך ציינה כי ההבדל בעבר הפלילי מצא את האיזון בראיות הקיימות נגד כל אחד מהם, ובחלק המעשי בביצוע העבירה. ובנוסף עתרה להשית על הנאשם שנהג ברכב וטשטש את לוחיות הזיהוי, עונש של פסילת רישיון נהיגה.

 

עורך דינם של הנאשמים ביקש גם הוא לכבד את הסדר הטיעון, וציין כי הנאשמים חסכו זמן שיפוטי יקר, בכך שהודו בביצוע העבירות כבר בעת החקירה המשטרתית. עוד ביקש להתחשב בנאשם השני, למרות עברו הפלילי, בשל העובדה כי הוא מפרנס יחיד לשני ילדיו הקטנים. ועתר להימנע מהטלת פסילת רישיון בפועל, מאחר ואין מדובר בעבירת תעבורה מהרף הגבוה.

 

השופט הדגיש כי מדובר במעשים חמורים, המסוכנים ביותר הן לגוף והן לרכוש, ולולא הימצאותו של המאבטח, שהצליח לכבות את האש, תוצאות המעשים היו עלולות להיות קשות הרבה יותר. השופט השתכנע כי מעשיהם של הנאשמים מצדיקים ענישה מחמירה, עם זאת התחשב בהודאתם בשלב מוקדם, ובנסיבותיהם האישיות, ובעיקר בעברו הנקי של הנאשם הראשון.

 

בסופו של דבר גזר בית המשפט על שני הנאשמים 18 חודשי מאסר בפועל, 12 חודשי מאסר על תנאי ופיצוי למתלונן בסך של 3,000 שקלים, ובנוסף גזר על הנאשם השני פסילת רישיון נהיגה לשלושה חודשים.

 

ת"פ 66446-46-46