בית משפט השלום בחיפה פסק בשבוע שעבר (יום א') לטובת אדם אשר נפצע משברי כוס בעת שרקד ברחבת הריקודים בחתונת חברו. ביהמ"ש חייב את בעלי הנכס בתשלום פיצויים בסך כ-85 אלף שקלים.


לפי כתב התביעה, בספטמבר 2009, רקד התובע בחתונת חברו, כאשר לפתע, תוך כדי ריקוד, חש בכאב עז בכף רגלו, וגילה כי שברי זכוכית חדרו את סוליית הנעל. חבריו סייעו לו להתיישב על כסא סמוך, כשדם רב ניגר מכף רגלו, והזמינו אמבולנס שפינה אותו לבית החולים.


בבית החולים, אובחן פצע קרוע בכף הרגל כתוצאה משברי הזכוכית, ורגלו נתפרה. כמו כן, הוא נאלץ להיות תחת מעקב רפואי. התביעה הגישה חוות דעת של מומחה מטעמה, אשר קבע כי בעקבות התאונה נותרה לו נכות בשיעור של 19%.


לפי תביעתו, בעלי המקום פעלו ברשלנות, כאשר על רחבת הריקודים היה לכלוך רב, שברי זכוכיות ורטיבות, אשר העמידו את קהל האורחים בסכנה של ממש. לטענתו, הם אלה אשר צריכים לקחת אחריות על התאונה, ולפצות אותו בגין נזקיו.


כמו כן, טען התובע שהינו ספר במקצועו, כי בעקבות התאונה חלה הידרדרות בתפקודו, כאשר הוא אינו מסוגל לדרוך על מרכז כף רגלו, ועקב כך, אינו מצליח לעמוד לזמן ממושך, כפי שנדרש ממנו במסגרת מקצועו.


מנגד, הכחישו הנתבעים אחריות לאירוע, וכן טענו כי במקרה של הטלת אחריות, יש להטיל אשם תורם על התובע שלא נזהר בעת הריקוד ולא שם ליבו לרצפת הרחבה. כמו כן, הביאו בעלי האולם מומחה רפואי מטעמם אשר קבע לו נכות אסתטית בלבד בגין הפציעה בשיעור של 5%.


לאור הפער הגדול בין חוות דעת המומחים, מינה בית המשפט מומחה רפואי מטעמו אשר העמיד את נכותו בשיעור של 5% בגין צלקת רגישה שנותרה בכף רגלו.


בית המשפט: בעלי האולם הפרו חובת זהירות כלפי אורחי החתונה


לאחר שמיעת טענות הצדדים, והעדויות מטעמם קבע בית המשפט כי עלה בידי התובע להוכיח את נסיבות פציעתו, ואת התרשלותם של בעלי האולם, אשר לא נקטו ולו באמצעי זהירות אחד על מנת לנסות ולצמצם נזקים אפשריים. לדברי השופטת, הנתבעים לא שמרו על ניקיון הרחבה, למרות שהוכח בפירוש כי רחבת הריקודים, אשר אמורה להיות בטוחה לקהל הרוקדים, היתה מלאה בלכלוך, שברי זכוכיות ונזקים נוספים אשר היוו סיכון ממשי לאורחי החתונה.


כמו כן, דחתה את טענות בעלי האולם לגבי הטלת אשם תורם על התובע, וקבע כי אין מקום להטיל אשם תורם במקרה זה, שהרי הוא לא יכול היה לצפות את הסכנה. מה גם שלא ניתן להאשים אותו בחוסר זהירות מאחר והוא לא רקד יחף, אלא שהזכוכית חדרה את סוליית הנעל.

 

יש לך שאלה?

פורום אחוזי נכות
פורום תאונות כלליות - בבית, ברחוב, שטח ציבורי, מתקני ספורט, פיצויים ועוד

 

לבסוף, פנתה השופטת לערוך את חישוב הנזקים שנגרמו לתובע, לפי 5% נכות רפואית, ו-5% נכות תפקודית. לפי כל אלה, חייב בית המשפט את בעלי אולם החתונות לשלם לו פיצויים בסך כולל של 85,750 שקלים, בגין כאב וסבל, הפסד השתכרות, הוצאות רפואיות ועוד.

 

בנוסף, חויבו הנתבעים בתשלום שכר טרחת עו"ד והוצאות משפט בסך 20 אלף שקלים.


ת"א 8152-11-10