נהג משאית יצא לחופשה באילת וכשחזר לעבודה חלה לדבריו הרעה משמעותית בתנאי העסקתו והוא נאלץ להתפטר בדין מפוטר. הנהג הגיש תביעה נגד חברת ההובלות וטען כי הוא זכאי לתשלום פיצויי פיטורין.

 

בית דין האזורי לעבודה בירושלים דחה בשבוע שעבר (יום ב') את התביעה וקבע כי התובע נדרש לשלם לחברה דמי הודעה מוקדמת בסך 6000 שקל ולשלם החזר עבור ימי החופשה.

 

במהלך החופשה התובע החל לסבול מכאבי גב ונעדר כחודש ימים מהעבודה

 

התובע הועסק כשכיר על ידי חברת הובלות במשך כשנה וחצי, בחודשו האחרון לעבודה הוא ביקש לצאת לחופשה משפחתית בת ארבעה ימים. במועד שהיה אמור לשוב, הוא הודיע כי חלה והציג בפני הממונים עליו אישורי מחלה, כך שלמעשה לא עבד כל החודש.

 

לטענתו, החל מהיום השני לחופשה הוא לא יצא מחדרו בבית המלון, אפילו לא לארוחות בוקר, בשל כאבי גב חזקים. על כן אין לראות בימים אלה ימי חופשה כי אם ימי מחלה. עוד סיפר כי לאחר שחזר מאילת הוא נאלץ לעבור בדיקות C.T וטיפולים שונים וממושכים.

 

ביום שחזר לעבודה, לאחר היעדרות של חודש ימים, התובע נדרש להשיב לידי החברה את המשאית והטלפון הנייד בתום כל משמרת. העובד היה מופתע ומאוכזב מאחר והרכב והנייד נמסרו לו בתחילת העסקתו ועמדו לרשותו גם מעבר לשעות העבודה.

 

בנסיבות אלה הוא הודיע על התפטרותו עוד באותו היום בגין הרעה מוחשית בתנאי העבודה, ולטענתו הוא זכאי לפיצויי פיטורין, לגמול עבור שעות נוספות ולתשלום זכויות סוציאליות.

 

מדוע התבקש העובד להשיב את המשאית וטלפון הנייד?

 

הנהלת החברה חשדה כי העובד החל לעבוד במקום חדש, בעת שהיה אמור לשהות בחופשת מחלה, ועשה שימוש לא הולם במשאית של העסק. על מנת לברר האם חשדותיה מוצדקים, שכרה חוקר פרטי שיעקוב אחריו.

 

התובע צולם בימים שהיה כביכול מרותק למיטה בשל כאבי גב עזים, כשהוא עובד בחברת הובלות אחרת ונראה שהוא מרים ללא קושי חבילה גדולה, ובמקרה אחר נראה כי הוא פורק ציוד ומסדר אותו בתא המטען של משאית החברה.

 

על כן, עם שובו לעבודה ביקשה שיחזיר את המשאית ואת הטלפון הנייד בתום המשמרת, עוד טענה כי מדובר באישורי מחלה פיקטיביים, שנחתמו על ידי שלושה רופאים שונים.

 

הנתבעת הגישה תביעה שכנגד ודרשה כי העובד ישלם דמי הודעה מוקדמת, ופיצוי בגין נזקים שונים שגרם לעסק ואף יישא בהוצאות החקירה הפרטית.

 

לאחר שמיעת טענות הצדדים, העדיף בית הדין את גרסת הנתבעת וקבע כי הנהג שהתפטר מיוזמתו אינו זכאי לפיצויי פיטורין, מאחר והוא הפר את הסכם העבודה והחל לעבוד בחברה אחרת, בעת שהיה מחויב לנתבעת ואף השתמש במשאית שניתנה לו לצורך ביצוע עבודות אחרות.

 

יש לך שאלה?

פורום פיצויי פיטורין
פורום הרעת תנאים והתעמרות בעבודה

 

בסופו של דבר נקבע כי הנתבעת תשלם לעובד סך של 22,500 שקל, הכולל: דמי הבראה, שכר עבודה עבור החודש האחרון וגמול שעות נוספות. וכן נקבע כי העובד ישלם לחברה סך של 14,600 שקל בגין דמי הודעה מוקדמת, החזר עבור תשלום החופשה והוצאות החקירה. לנוכח תוצאת פסק הדין כל צד יישא בהוצאותיו המשפטיות.

 

ס"ע 51629-09-11