בית משפט השלום בירושלים גזר בשבוע שעבר (יום א') שנת מאסר בפועל על רופא שיניים שהורשע בתקיפת אשתו וכליאתה לאחר שזו סירבה לחתום לו על הסכמתה לנישואיו עם אישה שנייה.
חבט ראשה בקיר לאחר שלא הסכימה שייקח אישה שנייה
לפי כתב האישום, במרץ 2010, רופא שיניים כבן 39, תקף את אשתו בביתם, לאחר סירובה לחתום לו על מסמך שמאשר לו לשאת אישה נוספת. על פי האישום, הנאשם חבט ראשה בקיר כשהוא אוחז בשערותיה, הכה אותה באמצעות אגרופיו בגבה ובצווארה וסטר לה מספר פעמים בפניה. בהמשך, איים עליה שיהרוג אותה אם תעז להתלונן עליו במשטרה, ואף כלא אותה בחדר השינה עד ליום המחרת.
כמה ימים לאחר מכן, ניסה הנאשם לחנוק את המתלוננת מאותה הסיבה. הנאשם הורשע בעבירות איומים, תקיפת בת זוג וכליאת שווא.
המאשימה: הנאשם ראה רק את עצמו ואת רצונותיו לנגד עיניו
המאשימה טענה כי מדובר בעבירות חמורות ביותר. הנאשם לא בחל באמצעים ופגע במתלוננת, שהיתה אשתו אותה עת, ללא רחמים, כשהוא רואה רק את רצונותיו ואת עצמו לנגד עיניו. עוד טענה המאשימה כי הנאשם לא לקח אחריות על מעשיו, וגרם סבל נוסף למתלוננת בכך שגרם לה להגיע לשלושה דיוני הוכחות בעניין. הנאשם גם לא הביע חרטה על מעשיו.
לבסוף, הדגישה המאשימה את מצוקתה של המתלוננת ואת חומרת המעשים לנוכח היותה עולה חדשה שאינה דוברת את השפה, ומרוחקת מסביבתה הטבעית וממשפחתה. לטענתה, על העונש לשקף את חומרת העבירות ולנוע בין 3 ל-44 חודשי מאסר בפועל.
ההגנה: גם לנאשם הזכות לפתוח בחיים חדשים
מנגד, טען בא כוחו של הנאשם, כי למרות העבירות ומבלי לזלזל בחומרתן, לא נגרם כל נזק רפואי ממשי למתלוננת, ולא מדובר ברף גבוה של עבירות אלימות. לטענתו, העבירות בוצעו לפני זמן רב, ומאז הספיקו בני הזוג להתגרש, כאשר המתלוננת פתחה דף חדש בחייה ואף רכשה דירה ומקבלת דמי מזונות מהנאשם. לדברי הסנגור, גם לנאשם קיימת הזכות להתחיל בחיים חדשים ולפתוח פרק ב' בחייו. לפיו, מאסר רק יקשה על פרנסתם של ילדיהם המשותפים, כאשר עכשיו הוא מטופל במשפחה נוספת לאחר שנישא בשנית.
הנאשם מספר על הייסורים הקשים שעבר בעקבות ההליכים המשפטיים
עוד הוסיף הסנגור, כי המתלוננת בעצמה ביקשה לבטל את התלונה נגדו, והצהירה קבל עם כי אינה חוששת עוד מהנאשם. לפיכך, האינטרס הברור הוא לבטל הרשעתו של הנאשם, כדי שיוכל להמשיך ולעסוק במקצועו, וזאת על מנת שיוכל להמשיך ולשלם דמי מזונות ולפרנס את ילדיו בכבוד.
הנאשם פנה אף הוא לבית המשפט, וסיפר על ייסורים קשים שעבר לנוכח ההליכים המשפטיים בעניינו. הוא ביקש מביהמ"ש להתחשב במצבו ובעובדה כי עליו לפרנס שתי משפחות.
ביהמ"ש: תופעת אלימות חמורה הדורשת ענישה חמורה בהתאם
השופט לא התרשם מדבריו של הנאשם, ומנימוקי סנגורו, והדגיש את חומרת מעשיו ואת העובדה כי מדובר בתופעת אלימות חמורה הדורשת בגינה ענישה מרתיעה והולמת. לפיו, לא רק שלא ניתן לבטל את הרשעתו של הנאשם, אלא שצריך להשית עליו עונש חמור שישקף את סלידת ביהמ"ש מעבירות אלימות מסוג זה.
הנאשם לא התחשב כלל במתלוננת וראה רק את עצמו וסבלו
עוד הוסיף השופט כי הנאשם לא הביע חרטה או צער על המעשים, ונראה כי לא הבין כלל את השפעת מעשים אלו על המתלוננת. הנאשם שוב ראה רק את עצמו ואת סבלו, ולא חשב לחסוך ממושא תקיפתו מסירת עדות בפני בית המשפט. גם כאשר פנה אל ביהמ"ש ביקש הנאשם להדגיש את סבלו, ואת הייסורים הקשים שעבר, במקום להביע חרטה כנה או להתחשב בסבלה של המתלוננת.
הנאשם יכול להאשים רק את עצמו בסבל
השופט אף התייחס לטענת הסנגור בדבר הזמן הרב שחלף מיום ביצוע העבירה, ועל כך הגיב כי על הנאשם להאשים רק את עצמו בכך, שהרי לו היה מודה ומתחרט מההתחלה לא היה מוצא עצמו מקבל גזר דין שלוש שנים תמימות לאחר ביצוע העבירות החמורות.
יש לך שאלה?
פורום אי הרשעה | קלון
פורום ועדות שחרורים
פורום מעצר - זכויות עצורים ושחרור ממעצר
לפי כל אלה, גזר השופט שנת מאסר בפועל על הנאשם, 6 חודשי מאסר על תנאי, ופיצוי בסך 10,000 שקלים למתלוננת.