כולנו מכירים את ימי חופשת הקיץ או "החופש הגדול" בשפת התלמידים התקנית. בתור ילדים חיכינו לו בכיליון עיניים לאורך כל שנת הלימודים, וחלמנו עליו בשיעורים ובהפסקות. כשגדלנו, גילינו ש"חופש גדול" זה מושג ששייך רק לתלמידים, ואילו אנחנו, ההורים העובדים, קיבלנו אפקט הפוך לחופש והתחלנו לחשוש ממנו במקום לצפות לבואו.


החופש הגדול נמשך חודשיים, וזה הרבה מאוד זמן לילד קטן שצריך להיות משועשע ועסוק רוב שעות היממה. לכן, הקייטנה היא כמו ברכה משמיים, כמו מתנה נפלאה, אלו שבועות של שקט נפשי בהם אנחנו יכולים ללכת לעבודה בכיף ולחייך לילדנו שחוזרים עם סיפורי גבורה ואושר אחרי פעילות בבריכה או הפעלה מרתקת אחרת.


אך, וזה אך גדול, בניגוד לימי בית הספר הרגועים, הקייטנה, בדרך כלל, מלאה באטרקציות. בריכה, ים, סנפלינג, טיולים בשטח, תחרויות, אוהלים ועוד ועוד. ומה אם הילד שלנו לא יודע לשחות? ומה אם הוא לא כל כך טוב בטיפוס גבעות? הקייטנה הרי נועדה להרחיק דאגות מליבנו, אך לפתע מתגנב לו חשש קטן: האם דואגים שם לילדנו כמו שצריך? ומה אם תהיה השתוללות? ומה אם המציל יסתכל בדיוק ימינה כשהילד יחליט לקפוץ למים העמוקים בצד השמאלי של הבריכה? ואם נפצעים מי מפצה?


אל דאגה! על כל השאלות הללו יש תשובות כמובן, ועד סיום קריאת המאמר אנו מקווים כי תהיו רגועים קצת יותר.


רישיונות בבקשה!


בשלב הראשון אנחנו נרצה לבדוק לאן בדיוק אנחנו שולחים את ילדינו, והאם המקום מספק את כל התנאים הדרושים להגנה על זאטוטינו היקרים.


ראשית, עלינו לבדוק שהקייטנה המדוברת אכן מחזיקה ברישיון עסק. נשמע ברור ומובן מאליו, אבל תתפלאו לשמוע כמה קייטנות שונות ומשונות נפתחו ברגע, בניסיון לעשות קצת כסף בקיץ, ובלי שום רישיון בנמצא. החוק קובע כי על הקייטנות לקבל רישיון כזה הכולל בתוכו הוראות המתייחסות לכוח אדם, חינוך, ביטחון, תברואה ובטיחות.


מי מטפל בילדינו ומי מדריך אותם?


שנית, עלינו לוודא כי על כל 25 תלמידים ישנו מדריך. לפעמים יש אפילו קבוצות קטנות יותר, אך לעיתים ישנן קייטנות המבקשות "לדחוס" כמה שיותר תלמידים לקבוצה, כך שנוצר מצב שמדריך אחד (שהוא לפעמים לא הרבה יותר מבוגר מהתלמידים עצמם) צריך להשתלט על קבוצה גדולה של ילדים שמחים, אנרגטיים ועליזים במיוחד.


בהמשך לסעיף הקודם, עלינו לברר מי הוא המדריך של ילדינו? המדריך צריך להיות אדם שהוכשר לתפקיד וברשותו תעודת הדרכה כלשהיא. בקיצור, לא כל ילד בן שמונה עשרה שהיה שנתיים בצופים יכול להיות מדריך בקייטנה.


כמו כן ובהתאם לזאת, כדאי לברר האם ביקשה הנהלת הקייטנה מהמדריכים (מעל גיל 18) תעודות יושר מהמשטרה, וזאת כדי לוודא כי המדריכים של ילדיכם הינם אנשים שומרי חוק ולא יפגעו בזדון חלילה ביקיריכם.


שוקו ולחמנייה? רק באישור!


עוד נוודא את סידורי ההשגחה על התלמידים בטיולים מחוץ למקום הקייטנה. מי משגיח על הילדים כשהם בבריכה? או בטיול רגלי? האם ישנה השגחה נוספת מלבד המדריכים? האם יוצאים לטיולים עם התלמידים גם מאבטחים או פרמדיקים? אל תתביישו לשאול!


לאחר שבדקנו בידי מי אנחנו מפקידים את ילדינו, נותר לנו לבדוק לאן אנו שולחים אותם. לכן, אנחנו נדאג לבדוק שהמקום בטיחותי ונושא אישורים בטיחותיים ונברר האם ישנו אישור על האוכל המוגש על ידי משרד הבריאות (גם אם זה רק שוקו ולחמנייה).


מי מבטח את הילדים?


עד כאן לגבי השלב הראשון, בו אנחנו בודקים מי מטפל בילדינו והיכן. כעת אנחנו מגיעים לשלב שאנחנו מאוד מבקשים להימנע ממנו, השלב בו אנו נקראים חלילה על ידי אחד המדריכים לאחר שילדנו נפגע או נפצע במהלך פעילות הקייטנה. מה עושים? למי פונים?


אז הדבר החשוב ביותר, אחרי בריאותם ושלומם של הילדים כמובן, הוא הביטוח. בזמן ההרשמה כדאי לברר עם הנהלת הקייטנה האם קיים ביטוח לנזקי צד ג', שמכסה גם פעילות מחוץ למתחם הקייטנה כדי שיהיה כיסוי במקרה של תאונה.


חשוב לציין כי זה לא משנה לאיזו קייטנה שלחתם את ילדיכם, בין אם זו קייטנת מחשבים, בלט, נגינה קלאסית או ספורט אתגרי, כולם צריכים להיות מבוטחים!


מי אחראי לתאונה בבריכה, הקייטנה או מפעיל הבריכה?


חשוב לנו לציין, כי ישנה גם משמעות למקום התאונה. במקרים מסוימים למשל, לא הנהלת הקייטנה תישא באחריות אלא הגורם האחראי לתאונה. לדוגמא, ילד אשר נפצע בבריכה או במתקן בלונה פארק, יכול לתבוע את הנהלת הלונה פארק או את הבריכה והם, ולא הנהלת הקייטנה, יישאו באחריות.


בנוסף לביטוח נזקי צד ג', ובנוסף לביטוח התלמידים שאגב תקף כל השנה גם בחגים ובחופשות, אתם יכולים לבטח את ילדיכם בביטוח תלמידים אישי ולהסיר דאגה מלבכם שמא הביטוחים האחרים לא יספיקו בשעת הצורך. בצורה כזאת, אתם יכולים להיות שקטים ובטוחים כי ילדיכם מכוסה מכל כיוון.

 

יש לך שאלה? 

פורום תאונות כלליות - בבית, ברחוב, שטח ציבורי, מתקני ספורט, פיצויים ועוד
פורום תאונות תלמידים וזכויות בגין ביטוח ילדים וסטודנטים


כמו כן, אם חלילה קרתה תאונה, ואינכם בטוחים את מי עליכם לתבוע, בכמה, למה ואיך, מומלץ להתייעץ עם עורך דין המתמחה בתאונות מסוג זה ובתביעות נזיקין. כך תהיו שקטים שאתם עושים ככל שביכולתכם כדי שילדכם יזכה לטיפול ולפיצוי המרבי שהוא זכאי לקבל.


אין ספק כי אנחנו רוצים שילדינו יהיו בטוחים אבל גם שמחים ומאושרים; לכן, אנחנו צריכים לדאוג לכל הדברים הללו מראש כדי שנוכל לשלוח את הילדים לימים של כיף חופשיים מדאגות וכדי שיהיה להם חופש גדול נפלא באמת, ממש כמו שאנחנו היינו רוצים לעצמנו.

 


עודכן ב: 30/07/2013