על פי כתב התביעה, בחודש אוגוסט 2011 ביקר בדירת התובעת נציג מחברת פלאפון והציע לה לעבור מחברת אורנג' לחברת פלאפון בתנאים אטרקטיביים. הוא הציע לה לנייד את ארבעת המכשירים שברשותה, וכן לקבל טלפונים חדשים ו"נט סטיק" לגלישה באינטרנט. בנוסף, הציע איש המכירות כי פלאפון תחזיר את הקנסות אשר אורנג' תחייב את התובעת בגין המעבר, בסך 5,200 שקלים.
יש לך שאלה?
פורום צרכנות ותביעות קטנות
אולם לאחר מספר חודשים גילתה התובעת כי חברת פלאפון לא שילמה את הקנסות לאורנג'. היא יצרה קשר עם פלאפון ונציגי החברה מסרו לה שתשלם את יתרת החוב לאורנג' בעצמה, ולאחר מכן תזוכה. התובעת שילמה לאורנג' את קנס היציאה והחשבוניות הועברו לנציגי הנתבעת, אלא שרק לאחר עשרות שיחות נוספות הסכימה החברה לשלם רק 1,400 שקלים בעבור הקנס על המעבר. התובעת טענה כי נמנע ממנה לעבור לחברה אחרת, למרות המהפכה שחלה בשוק הסלולר משום שנציגי הנתבעת הסבירו לה שאם תעשה כן, לא תקבל את הזיכויים בגין המכשירים כפי שהובטח לה.
אי לכך, החליטה לתבוע את פלאפון בבית המשפט לתביעות קטנות בפתח תקווה. התובעת ביקשה מבית המשפט לפסוק לטובתה פיצויים בגין הקנס ששולם לחברת אורנג' וכן פיצוי בגין אי יכולתה לעבור למסלולים משתלמים יותר בנוסף לפיצוים עבור טרטורים וסחבת.
חברת פלאפון טענה מנגד כי עמדה בכל התחייבויותיה כלפי התובעת. היא טענה כי לתובעת הוצע מסלול "תשלום בגין מעבר לרשת פלאפון" לפיו החברה תשלם לה את הקנס בסך 5,200 שקלים עבור המעבר וזאת כנגד מסירת החשבונית מחברת אורנג' המעידה על תשלום חודשי. למרות שלא הועברו כל החשבוניות כנדרש בחוזה, העבירה פלאפון לתובעת 483 שקלים זיכוי.
לפיהם, רק שבעה חודשים לאחר המעבר, פנתה התובעת אל נציגי הנתבעת והתלוננה על כך שאינה מקבלת את הזיכוי. נציגי השירות הבהירו לה שכדי לקבל את הזיכוי עליה להעביר את החשבוניות. למרות שלא עשתה כן, והעבירה רק פירוט של חיוב בכרטיסי אשראי, זיכתה אותה החברה ב1,600 שקלים נוספים. על כן, טענה חברת פלאפון, יש לדחות את התביעה.
בית המשפט: על פלאפון לשלם את הקנסות כפי שנקבע בחוזה
הרשם הבכיר שדן בתיק כתב כי אינו יכול לקבל את טענת פלאפון, לפיה ההחזר שהובטח לתובעת אינו כולל החזר על המכשירים שנרכשו מחברת אורנג', שכן בחוזה שנכרת בין התובעת לפלאפון נכתב במפורש " בגין העברת 5 הקווים יינתן החזר קנסות בסך 5,200 שקלים".
הרשם אף דחה את טענת חברת התקשורת לפיה יש להכליל את 20 השקלים שהחברה מזכה את התובעת מדי חודש בגין "מעבר מכשיר מחברה מתחרה" כחלק תשלום הקנס.
עוד ציין הרשם, כי התובעת הציגה בפני בית המשפט את הקבלות עבור הקנסות לחברת אורנג', כנדרש ממנה בחוזה.
לפיכך, הורה בית המשפט לחברת פלאפון לשלם את יתרת החוב של התובעת לאורנג' בסך 3,300 שקלים וכן לשאת בהוצאות המשפט.