פעמים רבות מגיע הקשר הזוגי לתומו, מסיבות רבות ומגוונות, אם בשל תחושת מיצוי וחוסר אהבה, אם בעקבות בגידה ואם עקב רצונו של אחד מבני הזוג להמשיך בחייו ללא מערכת היחסים שאליה נקשר לפני שנים.
הליך הגירושין הוא הליך הכולל בתוכו אלמנטים נפשיים, רגשיים ומשפטיים. יש צורך לגשת להליך גירושין לאחר שהחליטו בני הזוג או אחד מהם כי נגמר הקשר הזוגי ביניהם, גירושין הינו הליך משפטי ורגשי , אליו פונים בני זוג לאחר שמצאו כי תמה מערכת היחסים ביניהם ויש לשים סוף לחייהם המשותפים וזאת תוך כדי הסדרת העניינים המשפחתיים והכלכליים.
הסדרת נושאים הקשורים בילדים המשותפים ונושאים כספיים
מה הכוונה בהסדרת תחומים משפחתיים במסגרת הליך הגירושין? ובכן, בעיקר מדובר על הסדרת כל התחומים הנוגעים לילדים, ובין היתר קביעת המשמורת או המשמורת המשותפת עליהם, קביעת זמני שהות או הסדרי ראייה עבור ההורה שלא קיבל את המשמורת, כאשר במרבית המקרים מדובר באב, הסדרת תשלומי המזונות לילדים, קביעת מקום המגורים שלהם, המסגרת החינוכית שבה ילמדו וכדומה.
מבחינת הנושאים הכספיים שיש להסדיר, בני הזוג יקבעו במסגרת הליך הגירושין איך יחלקו ביניהם את הרכוש המשותף שצברו בתקופת הנישואין ולעתים אף לפני כן, לרבות נכסים עסקיים, זכויות סוציאליות, רכוש וזכויות במקרקעין. כמו כן יש להסדיר את תשלום המזונות לאישה עד שיוסדר הגט, וכן תשלומי מזונות ומדור עבור הילדים.
טקס הסדרת הגט מתן הוא הליך שיכול להתרחש אך ורק בבית הדין הרבני, וכמו כן מוסמך בית הדין הרבני להכריעה כמקשה אחת בכל הנשואים הכלכליים והמשפחתיים הקשורים בגירושין. עם זאת במקרים רבים הליך הגירושין מתבצע בד בבד בבית הדין הרבני ובבית המשפט לענייני משפחה, אשר מוסמך גם הוא לפסוק במלוא הנושאים הקשורים לגירושין למעט הגירושין עצמם. הכול תלוי בנסיבות של כל מקרה ומקרה.
לא פעם ישנם יתרונות אסטרטגיים לבחירת הערכאה המשפטית שבה יתקיימו הליכי הגירושין, והערכאה תיבחר בהתאם לדרך הפעולה האסטרטגית.
מאחר שפעמים רבות ישנם ילדים משותפים לצדדים המצויים בהליך הגירושין, הלכה למעשה משמעות הדבר היא שהם ישמרו על קשר בעל כורחם בכל ימי חייהם מתוקף תפקידם כהורים. מסיבה זו בין היתר יש חשיבות משמעותית לנהל את הליך הגירושין ולהביאו לסיום באופן מכובד ונאות.
עם זאת לא חסרים מקרם שבהם התנהלותו של אחד מבני הזוג לא מותירה ברירה לצד השני, והוא נאלץ לנהל נגדו מלחמה בדיונים משפטיים ולהפעיל את כל הכלים המשפטיים העומדים בפניו, וזאת כדי להשיג את התוצאה המקסימלית מבחינתו.
לעתים כאשר סיום מערכת היחסים הזוגית נובע ממשבר, בין בני הזוג נוצרת מערכת יחסים הכוללת אלימות פיזית או מילולית, פעמים אחרות מוגשות תלונות שווא במשטרה כאקט של נקמה או אסטרטגיה. מצבים אלו מחייבים ייעוץ עם עורך דין וייצוג על ידי עורך דין עם בקיאות בדיני המשפחה כמו גם בדין הפלילי.
עודכן ב: 20/09/2016