מטרתו של חוק דמי מחלה הינה להגן על העובדים בשעה שהם חולים, ובמקרה שהמצב הבריאותי אינו מאפשר להם לעבוד. החוק קובע כי המעסיק חייב לשלם כסף על ימי מחלת העובד, על פי תנאים קבועים.

 

חשוב לדעת כי אסור על פי החוק לפטר עובד השוהה בחופשת מחלה, אלא במקרים בהם ההודעה על הפיטורין נעשתה לפני המחלה, או במקרה אחר שהעסק נסגר, או המעסיק פשט את הרגל, בדיוק בזמן שהעובד היה חולה.

 

על מנת לקבל תשלום עבור ימי המחלה, נדרש אישור רפואי, והקביעה לגבי כשירות העובד לעבודה, או היזקקות לימי מנוחה, היא בידי רופא מוסמך, על בסיס אבחון ובדיקות על פי הצורך. וכן, מספר ימי המחלה נקבעים על פי אישורו של רופא בלבד.

 

עובד שרופא קבע לו דמי מחלה, אך מחליט להגיע לעבודה כרגיל, אינו זכאי לקבל דמי מחלה בנוסף למשכורת. ובמקרה והמעסיק שילם לעובד דמי המחלה, הוא רשאי לתבוע אותם חזרה.

 

מתי מקבל עובד דמי מחלה?

 

את דמי המחלה העובד מקבל מהמעסיק, במשכורת הבאה לאחר חופשת המחלה. במקרה והעובד לא העביר את אישור המחלה למעסיק, עד שבעה ימים לפני יום המשכורות, התשלום ידחה לחודש נוסף.

 

אי תשלום דמי המחלה במועד הקבוע בחוק, ובמידה והמעסיק לא מקפיד לשלם לעובד בזמן, דינו כדין הלנת שכר, ובגין העיכוב במסירת התשלום, הוא צפוי לשלם קנסות וריביות.

 

עבור היעדרות מהעבודה, בת יום אחד, העובד אינו זכאי לדמי מחלה. עם זאת אחרי היעדרות של יומיים או שלושה, העובד זכאי לקבל חצי מהשכר הרגיל, והחל מהיום הרביעי העובד זכאי לקבל דמי מחלה מלאים, כלומר לקבל שכר מלא על יום עבודה רגיל.

 

במקרה והעובד חולה במשך שנת עבודה אחת, מעל ל - 18 ימים, הוא אינו יכול לקבל תשלום נוסף עבור ימי מחלה, מאחר ודמי המחלה מוגבלים ל 18 ימים בשנה, לעובד שצבר ותק של שנה ומעלה במקום תעסוקתו.

 

עובד חדש שלא סיים שנה מלאה במקום העבודה, ומועסק פחות מ- 12 חודשים, זכאי לקבל מהמעסיק, עד כיום וחצי על כל חודש של עבודה. חשוב לדעת כי ימי המחלה לא מצטברים ממקום עבודה אחד למשנהו, כך שבמידה וחל שינוי במקום העבודה, ספירת ימי המחלה תחושב מחדש.

האם קיימים הבדלים בין דמי מחלה לשכיר לעומת פרילנס?

 

ההבדל המרכזי בקבלת דמי המחלה, הוא שהעובד השכיר, שמרוויח משכורת חודשית, מקבל תשלום עבור ימי מחלה גם בעת חגים ושבתות, והעובד העצמאי מקבל את התשלום ללא ימי חג ושבת.

 

סכום דמי המחלה הן לעבוד השכיר והן לעובד העצמאי הוא בגובה המשכורת או השכר הקבוע. עד לחודש אפריל 2011, היה נהוג לשלם רק 75 אחוזים מסך השכר על ימי המחלה, אך התיקון לחוק שיפר אותו לטובת העובדים, וכיום הם זכאים ל- 100 אחוזים, החל מהיום הרביעי למחלה.


החוק מאפשר לקבל דמי מחלה גם להורים לילדים עד גיל 16, שנאלצים להחסיר ימי עבודה, על מנת לטפל בילד חולה, על חשבון דמי המחלה שלהם. וגם לצורך טיפול בהורה מבוגר, שזקוק להשגחה סיעודית, על חשבון ימי המחלה של ההורה. כמו כן, ניתן לקבל עד 6 ימי מחלה, עבור טיפול בבן זוג חולה.

 


עודכן ב: 26/10/2014