האם דלת רכב נסגרה בטעות על אצבעותיכם? מסתבר שאפשר לקבל על כך פיצויים. אישה שנפצעה בשתי אצבעותיה כשיצאה מרכב כאשר הדלת נטרקה על ידה הימנית, תבעה פיצויים מהנהג ומחברת הביטוח שביטחה את הרכב. בשבוע שעבר (יום ג') פסק לה בית משפט השלום בצפת פיצויים בסך של 5,000 שקלים עבור כאב וסבל, היות שמעבר לכאבים ונפיחות באצבעותיה לא נגרמו לה נזקי גוף חמורים. כמו כן תשלם חברת הביטוח עבור שכר טרחה סך של 650 שקלים.


על פי נסיבות התאונה כפי שתיארה אותה התובעת, זה היה בצהרי יום כאשר ירדה מהרכב שהסיע אותה, ואז הדלת נסגרה בחוזקה על ידה ופגעה בשתי אצבעותיה. מלבד עדותה היא זימנה לעדות גם את נהג הרכב, מכר של אביה שעצר לה טרמפ, אשר לא הבחין בטריקת הדלת עצמה אך ראה מיד לאחר מכן את ידה הנפוחה. משם הובהלה האישה לבית החולים וקיבלה טיפול ראשוני, אך היא בעצמה לא טענה שנותרה לה נכות צמיתה ולא ביקשה מבית המשפט למנות מומחה רפואי שיבחן את הנזק שנותר לה.


עדותו של הנהג והמסמכים מחדר המיון חיזקו את גרסתה של התובעת לגבי התרחשות התאונה


חברת הביטוח כפרה בחבותה לתשלום פיצויים ולא הסכימה עם נסיבות התרחשות התאונה כפי שתוארו על ידי האישה. היא הצביעה על סתירות בעדויות וביקשה לדחות את התביעה. כמו כן טענה שלא ניתן להסתמך על גרסתה משום שזו עדות יחידה של בעלת הדין.


ואולם השופטת דווקא חשבה שעדותה של התובעת קיבלה חיזוק משמעותי הן בעדותו של הנהג והן במסמכים הרפואיים מחדר המיון.

לטעמה, אמנם הנהג לא ראה ממש את טריקת הדלת על האצבעות, אך היה ברכב והיה עד ליד הפצועה מיד לאחר מכן ולהתנהלותה של האישה.


בתעודת חדר המיון נרשם כי הפציעה ביד אירעה בשל טריקת דלת של רכב. על פי ההלכה, גרסה שמוסר תובע סמוך לקרות האירוע שבגינו הגיש את התביעה מקבלת משקל רב כגרסה אמיתית בבתי המשפט, משום שסביר כי התובע טרם הספיק לקבל הכוונה משפטית או לשקול את הגרסה שיאמר לצוות הרפואי. גם השעה שבה הגיעה לחדר המיון כפי שנרשמה בתעודת חדר המיון חיזקה את גרסתה.


נוסף על כך, לא נמצאו סתירות מהותיות בין שתי העדויות שניתנו על ידי התובעת ונהג הרכב. שניהם העידו כי מתחת לרגליה של התובעת בזמן הנסיעה היא הניחה שקיות, ושניהם אמרו שהיו רוחות חזקות באותו יום, כאשר לטענת התובעת בזמן שירדה מהרכב ולקחה את השקיות, הדלת נטרקה בגלל הרוח היישר על ידה השנייה.


גם אם רגליה כבר היו מחוץ לרכב, קבעה השופטת, ברור שהיציאה מהרכב עוד לא הושלמה משום שרכנה לאסוף את שקיותיה. מדובר באירוע שארך שניות ספורות בלבד לפני ארבע שנים, ולכן הגיוני שהתובעת לא זכרה בדיוק היכן הייתה ידה ממש כשהדלת נטרקה עליה.

 

יש לך שאלה?

פורום תאונות דרכים | פיצויים לנפגעי תאונות דרכים
פורום תאונות כלליות - בבית, ברחוב, שטח ציבורי, מתקני ספורט, פיצויים ועוד


לאור זאת השופטת קיבלה את גרסת התביעה וקבעה כי התאונה התרחשה כפי שטענה, בזמן שירדה מהרכב, ולכן מסווגת על פי החוק כתאונת דרכים. בהתאם למידת הפציעה נקבע כי האישה זכאית לפיצוי בגין כאב וסבל בסך של 5,000 שקלים, בתוספת סך של 650 שקלים עבור הוצאות שכר טרחת עורך דינה.


ת"א 25922-02-14