האם חברה לשירותי מנוף אחראית לשלם פיצויים לנהג משאית אשפה שהעסיקה, לאחר שנפצע תוך כדי העבודה כשהחליק על מדרגות המשאית ונפל על המדרכה? בית משפט השלום בחיפה, שדן בתביעתו של הנהג לפני שבוע (יום א'), השתכנע מעדותו וקיבל אותה, אף שמדובר בעדות יחידה של בעל דין ולא היו עדים נוספים לתאונה. משכך התביעה התקבלה והמעסיקה חויבה לשלם לו פיצויים בסך של כ-50 אלף שקלים.


הכול התחיל בתאונת דרכים שאירעה בין המשאית לבין מכונית פרטית אשר התנגשה בה. לכן, על פי הצהרתו של התובע, הוא עצר את הנסיעה וכשביקש לרדת מהמשאית ולבדוק את הנזק, החליק במדרגות ונפל בעוצמה על המדרכה. המעסיקה והמשטרה קיבלו דיווח על התאונה, והמעסיקה אף הפנתה את העובד לקבל טיפול רפואי ולאחר מכן חתמה על המסמכים לביטוח הלאומי שהכיר בתאונה כתאונת עבודה. בנסיבות אלה, קבעה השופטת, הוכח כי התאונה אכן התרחשה, וחתימתה של הנתבעת על מסמכי הביטוח הלאומי מהווה הודאה גם לגבי נסיבות התאונה.


לאחר מכן נדרשה השופטת להכריע בקשר לנזקי הגוף שנגרמו לעובד, אשר פונה לבית החולים ושוחרר משם עם המלצה למנוחה של יומיים לאחר שלא התגלו שברים או פציעות משמעותיות. אך בשנתיים שלאחר מכן הוא התלונן על כאבים עזים בגב התחתון ובצוואר ועל נימול ברגליים ובידיים, ולכן עבר בדיקה מקיפה.


גרסת הנהג לנסיבות התאונה התקבלה במלואה, וסכום הפיצויים נקבע בהתאם לחוות הדעת הרפואית של מומחה מטעם בית המשפט


הסתבר שיש לו פגיעה קשה בגב והוא נאלץ לעבור שני ניתוחים אורתופדיים. עם זאת הוא סבל גם לפני התאונה מבעיות בגבו, והיה מעורב בארבע תאונות דרכים לפני שנפצע בתאונה זו. בית המשפט מינה מומחה רפואי אשר קבע בחוות דעתו כי נותרה לו נכות רפואית צמיתה בשיעור 10%, תוך שקלול הפציעות הקודמות שלו. השופטת קיבלה את חוות הדעת הרפואית במלואה, והסתמכה עליה בקביעת הפיצויים.


עבור כאב וסבל, קבעה השופטת, נהג המשאית זכאי לפיצוי בסך של כ-17 אלף שקלים, בהתאם לנסיבות, לגילו המבוגר יחסית - הוא היה בן 58 כשנפצע בתאונה, לאופי הפציעה ובהתאם לשיעור הנכות הרפואית שנותרה לו.


לגבי גובה הפסדי השכר שנגרמו לו, היה צורך בקביעת שיעור נכותו התפקודית, ומידת ההשפעה של פציעתו על האפשרות שיוכל להמשיך ולעבוד באותו מקצוע. במקרה הזה הוא לא חזר לעבוד אחרי הניתוח הראשון שעבר, ולאחר מכן נמצא לא כשיר יותר להמשיך ולעבוד כנהג משאית. בנסיבות אלה קבעה השופטת שהנכות התפקודית זהה לשיעור הנכות הרפואית, ובהתאם לכך, הוא זכאי לכ-89,500 שקלים עבור הפסדי שכר לעבר, ול-8,000 שקלים נוספים עבור הפסדי השתכרות לעתיד, בהתחשב בשנים שנותרו לו עוד לעבוד.


כמו כן מגיעים לעובד פיצויים על אובדן פנסיה וזכויות סוציאליות נוספות בסך של 9,000 שקלים, המשיכה השופטת, ומשום שנזקק לעזרה מוגברת מבני משפחתו אחרי התאונה יקבל עוד סך של 12,500 שקלים.

 

יש לך שאלה?

פורום מימוש זכויות רפואיות כספיות
פורום אובדן כושר עבודה


סכום הפיצויים הגיע לכ-139 אלף שקלים, ולאחר ניכוי הכספים שקיבל הנהג מהביטוח הלאומי בגין התאונה, נקבע שהמעסיקה תשלם לו כ-50 אלף שקלים.


ת"א 35440-03-11