בזמן שעובדת הניקיון של בית החולים עלתה על רכב ההסעות ממקום העבודה לכיוון ביתה, היא קיבלה מכה חזקה בראש ממשקוף הדלת והוכרה כנפגעת עבודה על ידי המוסד לביטוח לאומי. ביום ד' בשבוע שעבר קיבל בית משפט השלום את תביעתה האזרחית שהגישה נגד נהג ההסעות והמבטחת של הרכב, וחייב את חברת הביטוח לפצות אותה בגין נזקיה בסך של כ-153 אלף שקלים, בתוספת הוצאות משפט בסך 23 אלף שקלים.


לא הייתה מחלוקת בין הצדדים כי הביטוח צריך לפצות אותה בהתאם לחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, אך הם היו חלוקים באשר לגובה הפיצוי שמגיע לה לאור ההשפעה של נכותה הרפואית על תפקודה. בעוד התובעת טענה כי בשל הנזק הרפואי נמנע ממנה לחזור לעבודה באופן מוחלט, הנתבעת טענה כי היא לא שבה לעבוד מסיבות אחרות שאינן קשורות לתאונה.


הביטוח הלאומי קבע לתובעת נכות צמיתה של 28%. כאשר נפגעה הייתה בת כ-50. היא שבה לעבודתה לתקופה קצרה, שאחריה הפסיקה לעבוד ומאז לא חזרה עוד לעבוד. לטענתה, מאז שעלתה לישראל בשנות ה-90 עסקה בעבודות פיזיות מאומצות, בעיקר כעובדת ניקיון, אך מאז שנפגעה היא סובלת מבחילות, סחרחורות וכאבי ראש, ולא הצליחה להסתגל למצבה ולחזור לעבוד בניקיון.


האם התובעת לא הצליחה לשוב למעגל העבודה אך ורק בגלל התאונה?


מחמת גילה, היעדר השכלה וקשיים בידיעת השפה, טוענת התובעת כי אינה יכולה למצוא כל עבודה והאופציות להשתלב במקום עבודה כלשהו לא קיימות עבורה. לפיכך ביקשה להעמיד את נכותה התפקודית על 100%.


הנתבעת טענה מנגד כי הסיבות לאי חזרתה לעבודה לא קשורות לפציעה, אלא למצבה הבריאותי הכללי שכלל לא קשור לתאונה. היא הצביעה על כך שמספר חודשים לפני התאונה התובעת התלוננה על חולשות וסחרחורת. כמו כן סברה שלא שבה לעבוד מסיבות כלכליות, היות שהיא מקבלת גמלה מהביטוח הלאומי. היא צירפה תמונות של התובעת שצולמו על ידי חוקר פרטי שבהן היא נראית הולכת עם דלי ומזיזה את ראשה וכתפה בלי הגבלה.


השופטת בחנה את מכלול הראיות והחליטה להעמיד את נכותה התפקודית של התובעת בשיעור זהה לנכותה הרפואית. מצד אחד, הביטוח לא הוכיח שהיא אינה עובדת רק מסיבות שלא קשורות לתאונה. מצד שני, לא ניתן לקבוע כי הפסיקה לעבוד אך ורק עקב פציעתה בתאונה, ומעבר לכך ציינה השופטת כי מלבד ניסיונה לחזור לעבודה בניקיון בבית החולים, היא לא עשתה דבר כדי לנסות ולשוב לשוק העבודה, לא ביקשה עזרה בשיקום מהביטוח הלאומי ולא חיפשה להשתלב בעבודה אחרת. לפיכך קבעה את נכותה התפקודית על שיעור של 28%.

 

יש לך שאלה?

פורום תאונות דרכים | פיצויים לנפגעי תאונות דרכים
פורום תאונת עבודה


הפיצויים נקבעו עבור הפסדי שכרה, בהתחשב בבסיס השכר ובגילה, עזרה מהזולת, הוצאות רפואיות וכאב וסבל, וכך חויבה חברת הביטוח לפצות אותה בסך של כ-153 אלף שקלים וכן לשאת בהוצאות המשפט בסך של 23 אלף שקלים.

ת"א 20067-03-12