תלמיד כיתה ז' השתתף בהרקדה שנערכה באולם בית המדרש בישיבה שבנתניה. במהלך סיבוב באוויר, כחלק מריקוד מסורתי, עף התובע ונחת על ראשו. בית משפט השלום בתל אביב - יפו קבע בשבוע שעבר (יום ג') כי מדובר ברשלנות של הנהלת בית הספר, מאחר ואפשרה לתלמיד לבצע את הריקוד המסוכן. על כן חייב את המדינה לפצותו בסך של 447,000 שקלים.
בעת מסיבת ראש חודש לפני כעשור, התובע, יליד 1990, השתתף בריקוד עם שלושה מחבריו. במסגרת הריקוד שני חברים עמדו על הקרקע, וסובבו באוויר את השניים האחרים, כאשר פניהם כלפי הרצפה. התובע שהיה באוויר, איבד לפתע את אחיזתו של חברו, וכתוצאה מכך עף מספר מטרים ונחת על ראשו וחזהו.
לטענת התובע, הריקוד דרש קורדינציה ותאום מלא בין הרוקדים, שכן סטייה של אחד מהם עלולה היתה לגרום לנפילת רקדן אחד, ואף לנפילת ארבעת הרוקדים גם יחד. עוד הוסיף כי על מנת ששניים מהמשתתפים, ידאו באוויר, נדרשה מהירות רבה, על כן מדובר בריקוד מסוכן שעלול לגרום לנפילות, כפי שאכן קרה.
לדבריו, למרות הסיכון הכרוך בביצוע, בית הספר לא אסר קיום ריקודים מסוג זה, לפיכך הופרה חובת הזהירות הקונקרטית של ההנהלה, וההפרה גרמה לו לנזק.
הרב של התובע העיד כי נכח באולם ההרקדה, אך טען כי לא ראה את האירוע, וציין שאופן ביצוע הריקוד מקובל במסגרת הרקדות בשמחות, ואף נערך מספר פעמים קודם לכן.
בית המשפט השתכנע כי הריקוד הצריך התארגנות מראש, ואין מדובר באירוע פתאומי שהרב לא יכול היה למנוע אותו, על כן קבע כי הנהלת בית הספר התרשלה בכך שלא דאגה לביטחונם של התלמידים, ולא מנעה את הפעילות המסוכנת.
כתוצאה מהאירוע סבל התובע מזעזוע מוח קל, ומאז התלונן על כאבי ראש כרוניים, קושי בשינה ובריכוז. הוא התקשה לסיים את הלימודים בישיבה, ושוחרר מהשירות הצבאי לאחר בדיקה פסיכיאטרית עם פרופיל 21 עקב מצבי חרדה ודיכאון.
מומחה בתחום הפסיכיאטריה העריך כי קיים קשר ישיר בין הטראומה שעבר בשנת 2004, והפגיעה בראש, לסימני מחלתו הנפשית, שממנה סובל התובע בשנים האחרונות, אשר גרמו לירידה ניכרת בתפקודו היום יומי.
מטעם הנתבעת הוגשה חוות דעת רפואית, אשר קבעה כי לתובע לא נותרה כל נכות נפשית, כתוצאה מהנפילה בבית ספר. והעריכה כי הקשיים הפסיכולוגים נבעו על רקע גירושי ההורים, ובעיות נוספות בתוך התא המשפחתי.
כתוצאה מהנפילה התובע סובל מהפרעות שינה, הפוגעות ברמה התפקודית
בית המשפט מינה מומחה מטעמו, אשר קבע כי הפרעות השינה מהן סובל התובע, גורמות לעייפות במהלך היום ומשפיעות על תפקודו, ואף העריך כי אין לשלול את הקשר בין הפגיעה בראש להפרעת השינה, על כן קבע כי לתובע נכות רפואית ונכות תפקודית בשיעור של 10%.
יש לך שאלה?
פורום תאונות תלמידים וזכויות בגין ביטוח ילדים וסטודנטים
פורום תאונות כלליות - בבית, ברחוב, שטח ציבורי, מתקני ספורט, פיצויים ועוד
בסופו של דבר קיבל בית המשפט את התביעה, וחייב את המדינה לפצות את התובע בסך של 447,000 שקלים, בגין נזקי הגוף שנגרמו לו כתוצאה מפציעתו בהרקדה, בצירוף הוצאות משפט בסך של 89,000 שקלים.
ת"א 61358-06
עודכן ב: 03/02/2020