בית הדין הרבני האזורי בפתח תקווה קבע בשבוע שעבר (יום ב') כי אישה שביקשה את כתובתה בטענה כי בעלה לא קיים איתה יחסי אישות, לא תזכה לקבל אותה.
הזוג נישא תחילה בחתונה אזרחית בארצות הברית ואז נישא בשנית בחודש מאי 2009 בישראל. בעקבות טיפולי הפרייה נולדה לשניים בת משותפת. כשנתיים לאחר חתונתם הגישה המבקשת תביעת גירושין. הצדדים התגרשו בחודש אפריל 2013 כאשר הוסכם כי לאחר הגירושין, תתברר תביעת הכתובה בסך 101,000 דולר.
המבקשת הביעה את אכזבתה ממערכת היחסים בין השניים וטענה כי המשיב סובל מהפרעות התנהגותיות וכי הוא התקשה לקיים עמה יחסי אישות. לדבריה, הוא סבל מהתמכרות לסרטים פורנוגרפיים, ונמנע מקשר אינטימי אתה באופן כמעט מוחלט.
בנוסף הסבירה המבקשת כי בן זוגה לשעבר נעזר בכדורי ויאגרה, אך לא התמיד ליטול אותם. היא טענה כי עשתה כל שביכולתה על מנת לשקם את הנישואין אך כל ניסיונותיה עלו בתוהו וכעת הם ישנים בחדרים נפרדים ואין ביניהם יחסי אישות. המבקשת הוסיפה ואמרה כי לא זכתה לתמיכה מהמשיב גם ברגעי משבר קשים, לאחר שעברה הפלה, ובמקום עזרה, נאלצה לספוג ממנו קללות והתעללות מילולית.
טענות שווא או רצון לקבל אזרחות?
מנגד הכחיש המשיב את הטענות שהעלתה, וטען כי היא היתה נוהגת כלפיו באלימות פיזית ומנטלית, זרקה עליו חפצים ואף נהגה להכות אותו. עוד טען המשיב כי כבר בדיון הראשון רצתה המבקשת להתגרש ממנו והוא זה שניסה להציל את הנישואין וביקש ממנה לשקול אפשרות לשלום בית. בנוסף טען כי המבקשת הסכימה לחיות אתו רק בשל הרצון שלה להשיג אזרחות אמריקאית ולכן התעקשה להישאר בארצות הברית.
המשיב הוסיף וציין כי המבקשת היא האחראית לבעיות ביחסי האישות בין השניים וכי בגלל יחסה המשפיל כלפיו, נמנע מהיחסים. יחד עם זאת הודה כי צפה בסרטים פורנוגרפיים והסביר שהשתמש בהם כתחליף לחיי האישות הפגומים. נוסף לכך ציין המשיב כי המבקשת טופלה במחלקה לבריאות הנפש, דבר שהשפיע באופן מהותי על טיב היחסים. עם זאת, טען כי ביקש לשקם את הנישואין באמצעות טיפול זוגי, אך מהר מאוד סירבה המבקשת לקחת חלק בתהליך.
בית הדין הרבני קבע כי טענותיה של המשיבה בנוגע לקשיים בחיי הנישואין, תמוהות הן שכן בחרה להינשא בשנית למבקש כאשר עלו לארץ. על כן קבעו הדיינים כי ישנן שתי סיבות אפשריות לבקשת הגירושין.
הסיבה הראשונה לבקשה נעוצה ברצונה להשיג אזרחות זרה, ולאחר שהשיגה את מבוקשה ביקשה להתגרש, וכך הפסידה את כתובתה. על פי ההסבר השני ייתכן וטענותיה של המבקשת נגד המשיב משוללות כל יסוד ועל כך מעידה בחירתה להינשא לו בשנית. אולם אף במצב זה, הפסידה המבקשת את כתובתה משום שהיתה יוזמת הגירושין.
בית הדין קבע כי הבעל לא ישלם את הכתובה
במהלך הדיון נוכחו הדיינים לגלות כי המשיב אינו מבין כלל עברית ועל כן הניחו כי לא הבין את הפרטים לעומקם כאשר חתם על הכתובה.
לבסוף החליטו הדיינים כי אין מקום לחייב את המשיב בסכום הנקוב בכתובה, שכן עשה מאמצים לשקם את הנישואין, ואילו המבקשת תבעה להתגרש, כשידעה את עילות הגירושין עוד בטרם נישאה לו בשנית.
יש לך שאלה?
פורום טוען רבני | סרבנות גט | כתובה - יש לך שאלה?
פורום נישואים אזרחיים | התרת נישואין
יחד עם זאת קבע בית הדין הרבני כי בשל הטענות של המבקשת בנוגע לחיי האישות, יידרש המשיב לשלם לה את עיקר הכתובה בסך שלוש מאות שקלים. בהתאם לכך דחה בית הדין את תשלום תוספת הכתובה.
תיק 914652/2