בית משפט השלום בתל אביב פסק לטובתו של דייר שסולק מדירה שבה התגורר. בעל הנכס נדרש לשלם לו סכום של 140,000 שקלים
לטענת התובע סוכם כי הנתבע יתגורר בנכס בחינם בתקופה של עד חמש שנים ואחרי תקופה זו יפנה את המקום.

 

המגורים ניתנו בתמורה לטיפוח המבנה ובתנאי שישלם הנתבע ארנונה חשמל ומים. כעבור חמש שנים ביקש התובע מהנתבע לפנות את המקום אך זה סירב בטענה שאין לו מקום חלופי למגורים.


התובע הסכים לאפשר לו להישאר במקום תקופה נוספת. בסוף התקופה פנה התובע וביקש ממנו לפנות את המגרש או לחילופין לשלם לו סכום של 5,000 שקלים בחודש בעבור השכירות. הנתבע טען כי אין לו כל כוונה לעזוב את המגרש ואף חדל לשלם את חשבונות החשמל עד שצבר חוב בסך 3,500 שקלים.


התובע ניתק את זרם המים כדי לסלק את הנתבע מהמבנה


בתגובה, הפסיק התובע את אספקת המים למגרש, דבר שאילץ את הנתבע לעזוב את המגרש ולעבור לדירה אחרת, אך במקום נשארו מספר חפצים.


לטענתו, שוכנע התובע, דרך סחיטה, לחתום על הסכם לפיו ישלם לנתבע סכום של 140,000 שקלים בשני חלקים בתמורה לפינויו מהמגרש. בעקבות ההסכם קיבל הנתבע שיק בטחון על סך 70,000 שקלים.


התובע מוסיף כי הנתבע השאיר אחריו חובות בגין, חשמל, מים, וארנונה בסך של 35,000 שקלים והתחייב בפני התובע להסדיר אותם. התובע מסביר כי למרות דבריו, החליט הנתבע שלא לכבד את ההסכם הכתוב בין השניים וביקש לפדות את השיק דרך ההוצאה לפועל כאשר במקביל הצהיר כי אינו מתכוון לעזוב את הנכס אלא אם כן יקבל בתמורה סכום גבוהה יותר.
בשל הפעולות שנקט נגדו הנתבע, נוצרו לתובע בעיות וקשיים כבדים אל מול בנקים והוטלו על נכסיו צווי עיקול שהפכו את חייו לגיהינום.
לדבריו ההפסדים שנגרמו לו על תקופת השכירות מסתכמים בכ- 60,000 שקלים.

 

בנוסף החובות על השיפוצים שבוצעו במגרש וחשבונות הארנונה נאמדים בכ- 48,000 שקלים. התובע ביקש לקבל סכומים אלה, יחד עם 100,000 שקלים נוספים בתביעת לשון הרע, 8,750 בגין מניעת רווח וביטול עסקאות ועוד 70,000 שקלים על עוגמת נפש.


לטענתו של הנתבע לא הייתה הסכמה לפיה עליו לעזוב את המגרש בשום שלב, והוא קיבל רשות מהתובע להשקיע במבנה על המגרש והתגורר בו מבלי לשלם שכירות עד הפשרת הקרקע ושינוי הייעוד של המגרש.


עוד טען כי הציע לפנות את הנכס תמורת חלק מהסכום שהושקע בו אך ההצעה נדחתה על ידי התובע. הוא הסביר כי התובע עשה שימוש בבריונות כשניתק אספקת חשמל למבנה וכך גרם למשפחתו של הנתבע לעזוב את המבנה, כאשר רק הוא נותר בו עם כל רכושם.


הנתבע פנה להוצל"פ בכדי לפדות פיצוי על העזיבה


הנתבע סבר שיגיע להסדר כספי עם התובע ומשלא עמד בהסכם ולא שילם לו את 70,000 השקלים המובטחים, הפר את התחייבותו. לאור הדברים, פנה הנתבע להוצאה לפועל על מנת לפדות את שיק הביטחון ולהשיב לו את המגיע לו.


על כן הגיש הנתבע, תביעה נגדית ודרש לקבל את 140,000 השקלים כפי שצוין בהסכם, ובנוסף תבע 395,000 שקלים על 75,000 נזק לרכוש, הוצאות לינה ועוגמת נפש ונזק נפשי שנגרמו לו.


מהראיות שהוצגו בבית המשפט עולה כי אין הוכחה לסיכום לפיו הנתבע קיבל אישור לשהות במבנה חמש שנים בלבד, ואף אין זכר לדרישת תשלום דמי שכירות בתום חמש השנים.


עוד קבע ביהמ"ש, כי ההתחייבות של התובע לשלם סכום של 140,000 שקלים הינה סבירה, ודחה טענתו שעבר סחיטה.
בעניין התביעה של התובע על לשון הרע, דחה השופט את התביעה והסביר כי הנתבע פעל כשורה כשניגש לפדות את השטר בהוצל"פ.


השופט קבע כי על התובע לשלם לנתבע את הסכום שנכתב בהסכם על סך 140,000 שקלים וזאת לאור העובדה כי האחרון פעל לפנות את הנכס ואת הרכוש שהשאיר בו.


בנוסף פסק השופט כי לאור ההסכם בין השניים, בו אין כל דרישה מצד התובע לתשלום דמי שכירות בשום שלב, לא יקבל התובע פיצוי על דמי השכירות.


משלא ביסס את טענתו של הנתבע בתביעה הנגדית בנוגע לנזק וגניבת רכוש, דחה השופט את התביעה על סך כולל של 135,000. השופט אף דחה את תביעתו על הוצאות הלינה.

 

יש לך שאלה?

פורום התנגדות לביצוע שטר - התנגדות בהוצאה לפועל
פורום פינוי שוכר ומקרקעין, פירוק שיתוף

 

ביהמ"ש קבע כי נגרמה לתובע עוגמת נפש וחייב את הנתבע לשלם סכום של 50,000 שקלים בגינה. יחד עם זאת קיבל השופט את התביעה שכנגד כך שהתובע נדרש לשלם לנתבע סך של 140,000 שקלים. השופט הוסיף כי לאור נסיבות העניין כל צד יישא בהוצאות המשפט שלו.

 

ת"א 48369-03-11
תא"מ 57651-03-11