הרופא הורה לטבח הפצוע להמתין בביתו עד שהאצבע תחלים
עובד זר הועסק במשך שנה וחצי בתפקיד טבח כללי בחברת קייטרינג, במהלך עבודתו במטבח הוא נפצע וקצה האצבע שלו נקטע. העובד טען כי הרופא הורה לו לשוב לעבודה סדירה, רק לאחר שהפצע יחלים. לטענתו, המעסיקה הודיעה לו כי אם לא ישוב לעבודה לאלתר, הוא לא יקבל תשלום עבור כל החודש. התובע שלא רצה להפסיד את המשכורת חזר מיד לעבודה במטבח, אך לאחר מספר ימים, מחשש שהפצע הפתוח יזדהם, הוא התפטר בדין מפוטר. בנסיבות אלה הגיש תביעה לבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב יפו, בגין תשלום פיצויי פיטורין, דמי מחלה וזכויות סוציאליות נוספות.
התובע פרסם תמונות בחשבון הפייסבוק המעידות על טיב הפציעה
הנתבעת הכחישה את נסיבות סיום ההעסקה וטענה כי הרופא לא אסר על העובד לשוב לעבודתו, אלא דרש ממנו לא להרטיב את האצבע, למשך 48 שעות מזמן החבישה. הנתבעת הוסיפה כי למחרת הוא שב לעבודה כשהוא מחויך והציג לחבריו תמונה מחשבון הפייסבוק שלו, בה הוא חושף לראווה את ידו הפצועה. עוד טענה הנתבעת כי העובד התפטר, מאחר והוא תכנן לפתוח עסק עצמאי ומחשבון הפייסבוק שלו, היא הבינה כי הוא עבר להתגורר בירושלים, שם החל לעבוד כטבח בבית קפה, בזמן שהיה אמור להיות בחופשת מחלה. לדעת הנתבעת, התובע אינו זכאי לפיצויי פיטורין וגם לא לדמי מחלה, כפי שדרש בכתב התביעה.
המעסיקה בקשה לבסס את טענותיה על סמך הפרסומים של התובע בחשבון הפייסבוק
על מנת להוכיח את טענותיה, בקשה הנתבעת לקבל צו שיאפשר לה לנבור בחופשיות בחשבון הפייסבוק של התובע, ולקבל מחברת פייסבוק הישראלית העתק של כל הפוסטים שהוא העלה לרשת החברתית במהלך העסקתו וגישה לכל תמונותיו, וכן, לקבל פירוט של הזמנים בהם הוא התחבר לחשבונו, ולקבל מידע אודות מיקומו הגיאוגרפי בכל אותה התקופה.
יש לך שאלה?
פורום בית דין לעבודה והתפטרות בדין מפוטר
פורום זכויות עובדים | התאגדות עובדים
הנתבעת לא הסתפקה בצו זה, אלא בקשה מבית הדין להוציא צווים נוספים המורים לתובע להציג מסמכים המעידים על מקום מגוריו הנוכחי, חוזה השכירות שלו, תשלומי ארנונה, תצלום ממשרד הפנים בנוגע להסדר מעמדו וכן, תיעוד של הפגישות שלו במשרד הפנים, מאחר שלטענתה הוא דיווח על שעות עבודה, בזמן שהיה נוכח בפגישות למטרת הסדר אישור השהייה שלו.
בית הדין דחה את הבקשה מחמת פגיעה בזכות לפרטיות
לאחר שבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב יפו, עיין בבקשות של הנתבעת, הוא הגיע לכלל מסקנה כי דין הבקשה למתן רוב צווים להידחות מחמת פגיעה בפרטיות העובד. בנוגע לבקשה להיכנס לחשבון הפייסבוק, קבע בית הדין, כי אין המידע המבוקש תורם כלל לקידום ההליך ויש בו פגיעה קשה בזכותו החוקתית לפרטיותו של התובע.
אך עם זאת נפסק כי מבין כל הצווים השונים שביקשה הנתבעת, המעסיקה זכאית לצו אחד בלבד, המורה למשרד הפנים להגיש את הרישומים על המועדים בהם נערכו לתובע פגישות במשרד הפנים ולקבל את זמני הארכת תוקף רישיון השהייה שלו בארץ. מאחר ובקשת הנתבעת נדחתה ברובה, היא תישא בהוצאות המשפט בסך 1,500 שקלים.
עודכן ב: 14/02/2014