בית משפט השלום בחיפה קיבל את תביעת בני זוג אשר רכשו דירה חדשה בה התגלו ליקויי בנייה חמורים, ופסק לזכותם פיצויים בסך מאה אלף שקלים.

 

בני הזוג טענו בכתב התביעה כי רכשו דירה בשכונה חדשה בקריית מוצקין בשנת 2008. אולם זמן מה לאחר מכן, התגלה להם כי בדירה יש ליקוי בנייה משמעותי, הפוגע באיכות חייהם. בחדרי השינה שבדירתם יש רעש מטריד כל אימת שנעשה שימוש בחדרי השירותים בדירות האחרות בבניין. רעש המורגש בעיקר בשעות הלילה ופוגע משמעותית באיכות חייהם. התובעים בדקו את העניין וגילו כי הדירה תוכננה ע"י החברה הנתבעת כך שצנרת הביוב של דירות אחרות בבניין ממוקמת בתוך הקיר הפנימי שבין חדרי השינה.


כשפנו התובעים לחברה הנתבעת, נציגיה הגיבו בביטול וטענו בפניהם שאין מדובר בליקוי בנייה. כמחווה של רצון טוב הסכימו לבצע עבודות אשר יפחיתו את הרעש הבוקע מהצנרת זאת בדרך של הרחבת עובי הקיר הפנימי בלוחות גבס וחיפוי. אולם עבודות אלה היו כרוכות בהקטנה משמעותית של שטח הדירה ולכן התובעים סירבו להצעה. התובעים הציעו לחברה למנות מומחה אובייקטיבי אשר יקבע מהו הפיתרון לליקוי, אולם הנתבעת סירבה.


במצב הדברים, פנו התובעים למהנדס בנייה מטעמם אשר ציין בחוות דעתו כי נפל פגם מהותי בבניית צנרת הביוב. המומחה אף התייחס להצעת הנתבעת לתיקון וקבע כי היא אינה סבירה, שכן התיקון הינו טיפול אקוסטי בלבד המותיר א הליקוי על כנו, לרבות חשש מנזילות. הנתבעת, דחתה את חוות הדעת של המומחה. משכך, פנו התובעים לבית המשפט.

 

יש לך שאלה?
פורום ליקויי בניה | בדק בית | תביעות קבלנים
פורום רכישת דירה | מכירת דירה
פורום חוזה קבלן | חברה משכנת


החברה טענה מנגד כי אין בסיס לטענות התובעים. בדירה אין כל ליקוי, ולמרות זאת הוצע לתובעים פיתרון אבל הם דחו אותו. הנתבעת דוחה את טענות המומחה מטעם התביעה וחזרה וטענה כי היא מוכנה לתקן את כל הליקויים בדירה, למעט צנרת הביוב שכן לדידה היא תקינה.

 

בית המשפט קיבל את טענות התובעים


עקב המחלוקת בין הצדדים, מינה בית המשפט מומחה מטעמו על מנת שיעמוד על טיב הליקויים. המומחה קבע, כי קיים ליקוי בצנרת הביוב של הדירה אשר גורם לרעש בחדרי השינה והאחריות בגינה מוטלת על הנתבעת. לדבריו, התיקון שהוצע ע"י הנתבעת אינו סביר ויש לבצע עבודות נרחבות יותר. הוא העריך כי ערך הדירה יצנח עקב תיקון הליקוי ב-75,000 שקלים.


השופט שדן בתיק, קיבל את דעתו של המומחה האובייקטיבי. הוא קבע, כי הוכח קיום ליקוי משמעותי בדירה. השופט דחה את בקשת החברה הנתבעת לתקן את הליקוי כפי שהיא רואה לנכון, זאת משום היעדר האמון של התובעים בה עקב התנהלותה.


בהתאם לזאת, קבע השופט כי החברה הנתבעת תפצה את בני הזוג בסכום של 95 אלף שקלים, הכולל בתוכו פיצוי בגין ירידת ערך הדירה, תיקון הליקוי, וכן פיצוי בגין עוגמת הנפש שנגרמה להם.