בתביעה שהוגשה בשבוע שעבר לבית המשפט לענייני משפחה בתל אביב, אישה חויבה לפצות את בעלה על עיגונו במשך כ-15 שנים.
יש לך שאלה?
פורום טוען רבני | סרבנות גט | כתובה - יש לך שאלה?
פורום בית משפט לענייני משפחה
פורום בית דין רבני
בני הזוג נישאו בשנת 1993 ולהם שני ילדים. לאחר כשלוש שנים הגיש הבעל תביעת גירושין. מכאן והלאה החלה השתלשלות אירועים שבמהלכה פסק ביהמ"ש שוב ושוב כנגד האישה, והיא חויבה במתן גט.
האישה מצידה לא הגיעה לדיונים בעניינה וערערה לערכאה הבאה לאחר דחייתה, עד שביהמ"ש ביטל את מזונותיה, חייב אותה במתן גט והטיל עליה סנקציות כמו עיכוב יציאה מהארץ, מניעת קבלת דרכון, מניעת החזקת חשבון וכו'.
האישה עתרה לבג"ץ, ונדחתה, בטענה שטענותיה ממוחזרות ונשמעו פעמים רבות בעבר ואז הוכרזה כסרבנית גט.
משכך, תבע הבעל את האישה בבית משפט לענייני משפחה בתל אביב.
הבעל טוען: האישה פגעה בנפשו, בכספו ובקשריו עם ילדיו
בתביעתו טען הבעל כי האישה גרמה לו לנזקים רבים; הגישה תלונות שווא במשטרה ולא צייתה להסדרי ראיה שנקבעו, ובסופו של דבר הוא נותר בלי האפשרות להקים משפחה. כמו כן, לדבריו, הוא סבל מדיכאון עד כדי טיפול שיקומי, נגרמו לו הוצאות משפטיות מרובות בעוד התובעת קיבלה סיוע משפטי בחינם לאורך כל הדרך וכן הקשר עם ילדיו נפגע בעקבות התנהגותה.
לאחר התחשבות בכל האמור לעיל וכן בסחבת המשפטית שסחבה אותו האישה במשך 15 שנה, למרות שהוחלט בעניינה פעמים רבות, דרש פיצוי בסך 250,000 שקלים.
הנתבעת טענה שנזנחה ונבגדה
הנתבעת מצידה טענה כי תביעתו של בעלה קטנונית וצריכה להידחות על הסף. לשיטתה, הבעל "רוקד על שתי חתונות" ותובע אותה במקביל בשתי ערכאות שונות מבלי לידע זו את זו.
כמו כן, טענה להגנתה כי בעלה לא מוכן לשלם את כתובתה ואת מזונותיה, ודרשה פיצויים על שעזב אותה לטובת אישה אחרת ועל התעללות קשה בה לאורך שנים. לפיה, הבעל הביא את זה על עצמו, כי המשיך לצאת עם נשים אחרות ולהוליד ילדים.
בסוף דבריה, טענה האישה כי תסכים להתגרש בתנאי שתשולם לה הכתובה במלואה וכן ישולמו לה פיצויים על זניחתה וחצי מזכויות הבעל בעבודתו, סכום המוערך ב-500,000 שקלים.
האישה משתמשת בגט כנשק נגד בעלה
לאחר שמיעת העדויות קבעה השופטת כי האישה היא אכן סרבנית גט, בין השאר בשל העובדה שהתובע שילם במשך שנים רבות את מזונותיה, והביע רצון כמה וכמה פעמים לתת לה את מחצית הזכויות שצבר בעבודתו בחברת החשמל.
עוד ציינה השופטת כי נראה שהאישה משתמשת בגט כנשק נגד בעלה, מה גם שאין סיבה שלא לנהל דיון על רכוש אפילו בהינתן הגט.
השופטת גם לא קיבלה את טענת הזיגזוג המשפטי של הבעל מאחר והתובע יידע את בית המשפט בהליכים, וגם מאחר כי מדובר בשני מסלולים נפרדים ומקבילים שעוסקים בהיבטים שונים בדיון ואינם סותרים זה את זה.
בבחירתה שלא לתת גט לתובע, לפי דברי השופטת, האישה גרמה לסבלו הרב וכן סחבה אותו בהליכים משפטיים שנים רבות מה שגרם לו לעוגמת נפש ולהוצאה כספית גדולה.
לאור כל זאת, החליטה השופטת לחייב את הנתבעת בתשלום פיצויים ע"ס 250,000 שקל וכן בהוצאות משפטיות על סך 10,000 שקל.